Kasteeltuinen Arcen viert afsluiting tuinseizoen met Herfstevenement en avondopenstelling!

Terug Google Maps

In Arcen wordt het tuinseizoen dit jaar afgesloten met maar liefst twee evenementen. Tijdens Herfstig! (14 oktober t/m 5 november) wordt de nazomer gevierd met een florale show van duizenden (bol)chrysanten, heideplanten en pompoenen. In de eerste twee weken van Herfstig! is het park ook in de avonduren geopend voor de derde editie van Enchanted Gardens (14 oktober t/m 29 oktober), een betoverende avondwandeling met een fascinerend licht- en klankspel.

Herfstig!
Op 14 oktober start de kleurrijke afsluiting van het tuinseizoen van Kasteeltuinen Arcen. Hierbij zorgen de (bol)chrysant, als zo’n beetje de laatste bloeier van het jaar, samen met Calluna’s, Erica’s (heideplanten) en de bijzondere Japanse Esdoorn collectie voor een schitterend kleurenpalet. De tuinen en het kasteel staan in het teken van een florale show waarbij creatieve composities gemaakt met bijna 10.000 bolchrysanten worden ondersteund door een grote variëteit aan heideplanten. Bijzondere creaties zijn onder andere de grootste bolchrysant ter wereld waarin honderden bolchrysanten worden verwerkt en een majestueuze pauw bestaande uit duizenden heideplanten die de Kasteelhof siert. In de herfstbloemenshow van arrangeur MarkHark.com die in het Kasteel te zien is wordt volop gebruik gemaakt van de nieuwste soorten snijchrysanten, heideplanten en overige herfstflora. De Groente- en Moestuin van het park wordt getransformeerd in een heuse pompoentuin met honderden pompoenen, van kleine bijzondere soorten tot exemplaren van vele kilo’s! De pompoenen zijn gekweekt in de Historische Tuinen van Montfort. Ook komen enkele gewichtige deelnemers van het NK zwaarste pompoen 2017 naar Kasteeltuinen Arcen. Rondom het Toernooiveld worden 18 miniatuurtuintjes aangelegd in Matador kruiwagens, elk met een ander thema. De hoveniers van Kasteeltuinen Arcen laten hiermee de vele mogelijkheden met herfstbloeiers zien. Kinderen kunnen tijdens Herfstig! dagelijks pompoenen uithollen en er lantaarns of scary faces van maken, uiteraard mag het resultaat mee naar huis genomen worden. Herfstig! duurt tot en met zondag 5 november, de laatste seizoensdag van Kasteeltuinen Arcen, en is dagelijks van 10:00 tot 18:00 uur te bezoeken.

Enchanted Gardens
Tijdens de eerste twee weken van Herfstig! opent het park iedere avond na zonsondergang opnieuw voor Enchanted Gardens, een sprookjesachtige wandelroute met een fascinerend licht- en klankspel. De met kaarsen uitgezette route leidt door de tuinen die ieder een andere sfeer ademen door het gebruik van licht en klank; romantische façades in het Rosarium, spookachtige nevels in het Lommerrijk en Aziatische mystieke klanken en beelden in de Oosterse Watertuin. Halverwege de route vormt de grote vijver het decor voor een spectaculaire lasershow. De subtropische Casa Verde is ’s avonds geopend om de inwendige mens te verwarmen met glühwein, warme chocomelk en vers gebakken wafels. De muziek in de tuinen is speciaal voor Enchanted Gardens gecomponeerd door pianist Egbert Derix. Enchanted Gardens is te bezoeken van 14 t/m 29 oktober, iedere avond van 19:00 tot 22:00 uur.

Herfstbuffet
Tijdens Herfstig wordt er dagelijks een Herfstbuffet geserveerd in de sfeervolle gewelvenkelder van het Kasteel. De smaak van de herfst komt terug in een smaakvol buffet bestaande uit stevige soepen, stoofvlees, rode kool, spruiten, aardappels uit de oven en een dessert met stroopwafels en stoofpeertjes. Reserveren voor het Herfstbuffet is noodzakelijk en kan via www.kasteeltuinen.nl.

Wandern
Op donderdag 26 oktober om 19:45 uur zal in de salon van Kasteel Arcen een exclusief concert plaatsvinden. Bariton Sef Thissen en pianist-componist Egbert Derix brengen dan hun liederencyclus ‘Wandern’ ten gehore.

Voor dit concert zijn extra tickets nodig.

Foto’s: Kasteeltuinen Arcen en Pam van den Broek

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Kasteeltuinen Arcen

Lingsforterweg 26
5944 BE Arcen

E-mail.: info@kasteeltuinen.nl

http://www.kasteeltuinen.nl

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed