Kasteeltuinen Arcen: een nieuw seizoen vol tuinbeleving!

Google Maps

Voor een aangenaam en veilig bezoek vragen wij u de volgende maatregelen in acht te nemen:

  • Boek uw tickets vooraf online en reserveer uw plek: kies uw gewenste dag en tijdslot voor entree. Dit geldt ook voor seizoenkaarthouders of wanneer u gebruikt maakt van een kortingsactie.
  • Bezoek Kasteeltuinen Arcen zoveel mogelijk alleen of met mensen uit hetzelfde huishouden.
  • Betaal uitsluitend met pin bij de kassa’s bij entree, horeca en Oranjerie.
  • Volg de aangegeven route op het park en blijf niet lang stil staan op smalle paden.
  • Houd altijd 1,5 m afstand. Houd rekening met andere bezoekers op de route en houd rekening met onze medewerkers op het park.
  • Volg altijd de aangegeven maatregelen op het park en aanwijzingen van personeel.
  • Denk aan persoonlijke hygiëne: goed handen wassen en niezen in elleboog.
  • Heeft u verkoudheidsklachten of koorts, blijf dan thuis!

 

Eeuwenoude historie in de tuinen
We zijn erg trots op het nieuwe Metternich pad waarmee u een historisch deel van ons park kunt ontdekken. Het pad voert langs een groep van tien eeuwenoude rode beuken en de Mammoetboom die de tweede helft van de 19e eeuw zijn geplant. Het verhaal gaat dat de 10 beuken geplant zijn door kasteeleigenaren graaf Wolff-Metternich en gravin de Marchant d’Asembourg. Zij kochten kasteel Arcen in 1876 en hadden 8 kinderen. De 10 bomen zouden symbool staan voor het hele gezin. De beuken zijn op bijzondere wijze -in een driehoek- geplant waardoor u altijd vier beuken ziet, van welke kant u de bomengroep ook bewondert. De rode beuken maakten destijds onderdeel uit van de aanleg van een zogenaamde Engelse landschapstuin die toentertijd heel modern was. Deze herkenbare landschapsstijl is nog altijd terug te zien in het huidige Toernooiveld op Kasteeltuinen Arcen waar ten midden van een groot gazon de Mammoetboom (Sequoiadendron Giganteum)* staat. Door de manier waarop deze bomen aangeplant zijn in de 19e eeuw, werden de rode beuken en de mammoetboom meteen beeldbepalend in de tuin. Met de aanleg van het Metternich pad worden deze blikvangers nu in ere hersteld!

* De mammoetboom is een boom uit het geslacht Sequoiadendron. Het is de zwaarste boom in de wereld en kan wel tot 95 meter hoog worden. De soort komt van nature voor in Californië.

Bijzondere expositie in de Water- en Beeldentuin
In samenwerking met tuinarchitect Niek Roozen, ontwerper van de tuinen bij opening van het park in 1988, is er een nieuw ontwerp gekozen voor de water- en Beeldentuin. Door de verschillende nieuwe looproutes door de tuin, afgewisseld met prieeltjes die dienen als rustgelegenheid, kan de beeldende kunst die getoond wordt nog beter bewonderd worden. In deze vernieuwde tuin exposeert Kasteeltuinen Arcen het hele seizoen bijzondere werken van de beeldend kunstenaar William Sweetlove (1949). Sweetlove, geboren in Oostende, is een schilder, beeldhouwer en assemblagist die pop-art kunstwerken maakt met een duidelijk sociaal kritisch karakter. Hij noemt zichzelf de meest geplagieerde kunstenaar van Europa die te herkennen is aan de reusachtige rode poedel en een leger boomkikkers die getooid met plastic flessen op hun rug ten strijde trekken tegen de klimaatverandering. Het veranderende klimaat en hoe de natuur hiermee omgaat is een belangrijk thema in zijn kunst. Een niet te missen expositie!

Voor meer informatie: www.kasteeltuinen.nl

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Kasteeltuinen Arcen

Lingsforterweg 26
5944 BE Arcen

www.kasteeltuinen.nl

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed