Kasteeltuinen Arcen eert de koningin der bloemen tijdens het Rozenfestijn!

Google Maps

Kasteeltuinen Arcen organiseert van 20 tot en met 25 juni het Rozenfestijn met de roos als geurend en kleurend middelpunt! In juni staan de meer dan 8.000 rozenstruiken in Kasteeltuinen Arcen volop in bloei. Kasteeltuinen Arcen viert dit met diverse activiteiten volledig gericht op de roos. Uniek is de samenwerking met regionale kwekers en regionale toparrangeurs tijdens de bloemenshow met snijrozen in het Kasteel.

De pracht en praal van de roos in Kasteeltuinen Arcen
Om de roos de aandacht te geven die ze verdient, organiseert Kasteeltuinen Arcen – een van Europa’s grootste bloem- en plantenparken – van 20 t/m 25 juni het Rozenfestijn!; een evenement met een gevarieerd programma gericht op de roos.

In het Kasteel vindt een bloemenshow plaats waar de mooiste rozencreaties te bezichtigen zijn. Gedurende de dag geven de bevlogen gidsen van Kasteeltuinen Arcen speciale rondleidingen waarbij bezoekers meegenomen worden op een ontdekkingstocht door het Rosarium.

Ook de Rozenopera keert terug naar Kasteeltuinen Arcen. Deze operette wordt meerdere keren per dag uitgevoerd door sopraan Maja van ’t Oever en bas Jan Alofs. Zij zullen lichtklassieke melodieën ten gehore brengen die rozen en romantiek als thema hebben.

Daarnaast zijn er in de Casa Verde dagelijks doe-activiteiten met workshops en demonstraties. Bezoekers kunnen dan zelf rozencreaties maken en krijgen tips en tricks voor mooie bloemwerken. Ook vindt hier een smaakmarkt plaats waar rozenproducten geproefd kunnen worden waaronder rozenbier en rozen ice tea. De roos leent zich namelijk ook heel goed voor diverse bereidingen.

Samenwerking regionale kwekers en toparrangeurs
Kasteeltuinen Arcen is trots om te kunnen zeggen dat ze samenwerkt met vier regionale toprozenkwekers die de bloemenshow mede mogelijk maken. Veel rozen die bij de bloemist te koop zijn komen uit het buitenland. Vaak zijn deze afkomstig uit Afrika. Door de rozen regionaal te halen zijn de rozen kraakvers en van zeer goede kwaliteit. Dit is te merken aan de lange levensduur van de rozen, de mooie kleuren en dat de rozen prachtig opengaan. De rozen worden bij de kwekers met veel passie en liefde gekweekt en voor de snijrozenshow door bloemenarrangeurs verwerkt in mooie bloemstukken.

De bloemstukken zijn tijdens het Rozenfestijn! in het Kasteel te bewonderen. Op de Gelre-etage is een grote tentoonstelling met prachtige bloemarrangementen, gemaakt door regionale toparrangeurs. Op de Bel-etage verzorgen de bloembinders van Kasteel Arcen de meest indrukwekkende seizoenboeketten van rozen die verdeeld per kweker over de historisch ingerichte kamers staan.

Het Rosarium: een van de mooiste rozentuinen van Europa
Met meer dan 15 verschillende tuinen is er van alles te zien en te beleven in Kasteeltuinen Arcen. Het in barokstijl aangelegde Rosarium van Kasteeltuinen Arcen geldt als een van de mooiste rozentuinen van Europa. Het statige rosarium is onderverdeeld in tien gethematiseerde rozentuinen waar meer dan 8.000 rozenstruiken in 250 soorten die te bewonderen zijn die in juni volop in bloei staan. De rozen vormen een bijzondere collectie die in de directe omgeving van Arcen worden gekweekt.

Het Rozenfestijn! vindt van donderdag 20 t/m  dinsdag 25 juni plaats van 10.00 tot 18.00 uur.

Share
Meer informatieVisit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed