Kabouters en heksen bij De Pelen

Terug Google Maps

De Herfstvakantie begint goed bij De Pelen met activiteiten voor kleine, maar ook voor (iets) grotere kinderen! Op zaterdag 13 oktober kun je griezelen van Heksenverhalen in het donker en op zondag 14 oktober genieten van een supergezellig Herfstfeest op het Kabouterpad! Meer weten? Lees dan snel verder…

Herfstfeest op het Kabouterpad!
In De Groote Peel kun je elke dag het Kabouterpad lopen; een speelse route van 500 meter met onderweg leuke opdrachtjes passend bij het seizoen. Met een tasje vol materialen en een opdrachtenboekje, kun je samen met je kleuterkabouters op pad.

Op zondag 14 oktober vieren de kabouters hun Herfstfeest en dan zijn er leuke extra’s op het Kabouterpad! Zo kom je onderweg onder andere een Vertelkabouter tegen, wordt er muziek gemaakt door Ko en Marjolein en wordt er geknutseld. Geen feestje zonder iets om van te smullen dus ook daar hebben de kabouters voor gezorgd. Mmm… het ruikt straks vast heerlijk in de Peel! Genoeg te beleven op dit gezellige Herfstfeest in de prachtige natuur van de Groote Peel. Vier je mee?

Praktische info Kabouterpad en Kabouterfeest
Voor het Herfstfeest op het Kabouterpad op zondag 14 oktober kun je starten tussen 11.00 en 14.00 uur. Bij de balie van het Buitencentrum krijg je een deelnamekaart en de kleuters een rode muts en rode wangen en dan kun je op pad. Rugzak en proviand hoeft niet, want opdrachten en lekkers krijgen ze onderweg. Deelname kost € 5,- per kind (groot)ouders hoeven niet te betalen.

Op andere dagen kun je het Kabouter lopen tussen 10.00 en 17.30 uur (starten tot 16.00 uur). Deelname kost € 5,- per kind en (groot)ouders hoeven niet te betalen. Bij de balie van het Buitencentrum krijg je de rugzak met materialen, rode muts en proviand mee. Na een leuke verrassing.

Verhalen over heksen in het diepe donker
Voor grotere kinderen (vanaf 9 jaar) en volwassenen is er op zaterdag 13 oktober een Heksenverhalenavond. De verhalen worden verteld door vertellers van Vertelclub Veldhoven. Die je onderweg tegen komt. Peelgidsen zorgen voor de begeleiding. Na afloop brandt de vuurkorf en is er een drankje bij de Peelboerderij. Je kunt kiezen uit verschillende starttijden: 19.30 – 19.40 – 19.50 – 20.00 en 20.10 uur. Per tijdstip max. 15 deelnemers. Deelname kost € 10,- voor volwassenen en € 7,50 per kind (vanaf 9 jaar).  Prijs is inclusief het drankje. Reserveren kan online via: www.staatsbosbeheer.nl/pelenheksenverhalen De route is 2 km lang, duurt ongeveer twee uur (inclusief verhalen). Zaklampen zijn overbodig.

Foto: Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer 

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Buitencentrum de Pelen

Moostdijk 15
Ospel

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed