Jakop Ahlbom Company in Theater aan het Vrijthof

Google Maps

Jakop Ahlbom Company
LEBENSRAUM
Musical&Show
Theater aan het Vrijthof
Maandag 13 februari
Aanvang 20.00 uur

Twee mannen leven samen in een kleine kamer. Ingenieus hebben zij hun ruimtegebrek opgelost. Alles is multifunctioneel: het bed is tevens een piano en de boekenkast doet ook dienst als ijskast.

Om het gebrek aan vrouwelijke zorg te compenseren, creëren ze een mechanische werkster. Al snel blijkt dat deze dame meer plannen heeft dan alleen maar vreedzaam poetsen. Een pop met een eigen wil die zich niet laat commanderen. Het wordt druk in het eenkamerappartement. Deze laatste uitvinding lijkt hun ondergang te worden.

‘Geïnspireerd op de stomme films
van Buster Keaton’

Voor Lebensraum liet Ahlbom zich inspireren door het werk van Buster Keaton uit de jaren ’20 van de vorige eeuw. Keaton was met zijn stomme films een pionier op het gebied van de slapstick en de fysieke komedie. Ten tijden van Keaton werd de stomme film live van pianomuziek voorzien. Lebensraum wordt live begeleid door de band Alamo Race Track.

Voor haar rol in Lebensraum werd Silke Hundertmark genomineerd voor de Colombina.

De Volkskrant:

Hundertmark levert als poppenmens een weergaloze prestatie: bedrieglijk tot in al haar ledematen. Bij haar lijkt de grens tussen mens en meubilair echt te verdampen.

Meer informatie en tickets: www.theateraanhetvrijthof.nl

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Theater aan het Vrijthof

Vrijthof
Maastricht

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed