Jack Poels met eerste solovoorstelling in Maastricht

Google Maps

Ton Reijnaerts

Na 35 jaar presenteert Rowwen Hèze-frontman Jack Poels zijn eerste solovoorstelling in het theater. Theaterzaal in AINSI Maastricht heeft woensdag 3 juni de primeur.  ‘Blauwe Vear’ is een luisterconcert, vol ingetogen americana muziek, met kleine woorden over grote emoties, aangevuld met favoriete liedjes van Jack.

Jack Poels  wordt live bijgestaan door Jan Hendriks (Doe Maar) en Bart Jan Baartmans. De begeleiding is bewust klein gehouden, waardoor de poëtische teksten nog meer opgloeien en licht werpen op de soms duistere wegen van het leven. Limburgstalige ballades, die wijsheid ademen, kleurvelden schilderen en getuigen van oprechtheid. Liedjes die fans van het rustige werk van Rowwen Hèze dolenthousiast zullen maken.. Geen polka of tex-mex, maar melancholie en weemoed; akoestische luisterliedjes van een man met een gitaar en een verhaal. Op woensdag 3 juni is Jack Poels te zien in de theaterzaal in AINSI Maastricht.

Jack Poels over de titel ‘Blauwe Vear’: “Op de dag dat mijn zoon voor zijn studie naar Zuid-Korea vloog, vond ik in een modderpoel een veer van een Vlaamse gaai. Niet alleen was het een prachtig exemplaar, het vinden van zo’n blauwe veer blijkt ook nog eens een speciale boodschap in zich te dragen: denk terug waar je aan dacht op het moment dat je ze vond. Vanaf toen was er geen houden meer aan. ‘De blauwe veer’ werkte als een trigger voor dit album”.

Meer informatie en boeken…

Share
Meer informatie

Contactgegevens

AINSI

Lage kanaaldijk 112-113
Maastricht

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed