In Leudal gratis naar klimaatfilm ‘Before the flood’

Terug Google Maps

Op zondagmiddag 19 november draait om 13.30 uur de klimaatfilm ‘Before the Flood’.
Deze spraakmakende documentaire van National Geographic wordt gratis vertoond bij Bezoekerscentrum Leudal en volgt acteur Leonardo DiCaprio in zijn rol als ‘vredesambassadeur’ van de Verenigde Naties.

DiCaprio reist over de wereld om de gevolgen van ons veranderend klimaat te aanschouwen. Vóór de voorstelling zal Wethouder Piet Verlinden van Leudal kort toelichten waarom gemeente Leudal deze gratis vertoning mogelijk heeft gemaakt en wat de gemeente doet om haar steentje bij te dragen om de wereldwijde klimaatverandering te beperken.

Om mensen te laten zien hoe ernstig de gevolgen van een veranderend klimaat zijn, ging DiCaprio op zoek naar de veranderingen die nú al aan de gang zijn. “De tijd om hierover te steggelen is voorbij, we hebben bijna geen tijd meer”, aldus de Amerikaanse acteur over de boodschap van de film ‘Before the Flood’. De film volgt DiCaprio bij zijn reizen naar vijf continenten en het Noordpoolgebied, waarbij hij spreekt met wetenschappers, wereldleiders, activisten en lokale bewoners om een beter beeld te krijgen van de klimaatproblematiek en te zoeken naar concrete oplossingen. De film begint voor Limburgers dicht bij huis, met een scene over het schilderij ‘Tuin de Lusten’ van Jeroen Bosch. De drie panelen van het werk: ‘het paradijs, de zondeval en de hel’ dienen in de film als metafoor voor de richting waarheen de aarde zich begeeft.

‘Before the Flood’ is een film uit 2016, maar blijft actueel. De film van National Geographic wordt daarom nu op initiatief van gemeente Leudal in samenwerking met Studiegroep Leudal vertoond bij Bezoekerscentrum Leudal, als onderdeel van een activiteitenreeks rond de tentoonstelling “Duurzaamheid en Energietransitie, meer dan alleen ambitie”.

Deze tentoonstelling is nog t/m 7 januari 2018 te bezoeken in het Leudalmuseum, Roggelseweg 58, 6081 NP Haelen. Het museum is dagelijks geopend met uitzondering van de maandagen. Voor de juiste openingstijden zie www.bezoekerscentrumleudal.nl of www.studiegroepleudal.nl

De entree tentoonstelling bedraagt € 2,-, kinderen tot 12 jaar en donateurs van het tijdschrift Rondom het Leudal gratis.

Film gratis toegankelijk
De filmvertoning is gratis toegankelijk, maar u dient zich hiervoor wel per email aanmelden via studiegroep.leudal@hetnet.nl.

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Bezoekerscentrum Leudal

Roggelseweg 58
6081 NP Haelen

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed