Il matrimonio segreto

Terug Google Maps

OPÉRA ROYAL DE WALLONIE LIÈGE –
OPERA
IL MATRIMONIO SEGRETO
DOMENICO CIMAROSA
• ITALIAANS, MET BOVENTITELING
• PREMIÈRE VRIJDAG 19 OKTOBER
• REGIE: STEFANO MAZZONIS DI PRALAFERA
• HOOFDROLLEN: CÉLINE MELLON, MATTEO FALCIER EN MARIO CASSI
• VERDERE UITVOERINGEN
• 21 oktober
• 23 oktober
• 25 oktober
• 27 oktober

Il matrimonio segreto, het geheime huwelijk, is een 18de-eeuwse Italiaanse komische opera van Domenico Cimarosa. In de muziek klinkt de invloed van Mozart door. De karakters zijn in de stijl van de voor dit genre zo typerende commedia dell’arte. Het libretto van Giovanni Bertati zit vol komische verwikkelingen en verwarringen en gaat over het volgen van je hart. Toen Cimarosa in 1791 in Wenen arriveerde, kreeg hij onmiddellijk de positie van Kapellmeister Hij etaleerde onmiddellijk zijn formidabele en meervoudige vaardigheden, die hij in Napels had verworven en eerder met groot in Sint-Petersburg onder bewijs had gesteld.

De eerste uitvoering van Il Matrimonio segreto in Wenen, de hoofdstad van het Oostenrijks rijk werd een triomf. Keizer, Leopold II, nauwelijks bekend om zijn muzikale smaak, eiste onmiddellijke een toegift van de opera! Het succes hield ook daarna aan. De komedie werd in 1792 meer dan honderd keer opgevoerd en liefst zeventig voorstellingen vonden plaats in Wenen. De avonturen van Paolino en Carolina werden daarna vertaald in twaalf talen en mondiaal uitgevoerd, tot in India toe!

Het aanhoudend succes schuilt mede in de plot, die Commedia dell’Arte en de sublieme schoonheid van het zingen en muziek op verrukkelijke manier combineert. Het weerspiegelt de essentie van het Giocoso-theater waarin de karikatuur van de protagonisten de energie van Rossini’s opera buffa inluidt. Een moment van absoluut geluk! In de regie van Stefano Mazzonis di Pralafera en met in de hoofdrollen internationale toppers als baritono Italiano Mario Cassi, sopraniste Céline Mellon en Matteo Falcier, een van de meest interessante tenors van de huidige generatie krijgt het in de betoverende Opera Royal nog eens extra kracht.

Synopsis:
In Bologna, in de 18de eeuw, wil de rijke koopman, Geronimo, zijn dochters Carolina en Elisetta uithuwelijken aan heren van adellijke afkomst om aldus de kring van adel binnen te gaan en meer status te verwerven. Zijn jongste dochter Carolina, die hij wil uithuwelijken aan graaf Robinson, is echter al getrouwd met Geronimo’s bediende Paolino. Vanwege het standsverschil hebben zij dit huwelijk echter geheim gehouden.
Graaf Robinson wil oorspronkelijk trouwen met Elisetta, maar wanneer hij kennismaakt met haar zus, verandert hij van gedachten en zet zijn zinnen op Carolina. Het jonge stel Carolina en Paolina komt daardoor in ernstige moeilijkheden en de misverstanden stapelen zich op. De graaf begrijpt niets van Carolina’s afwijzingen en Elisetta is jaloers op de aandacht die haar zusje van de graaf krijgt. Tante Fidalma zorgt die haar zinnen heeft gezet heeft op trouwen met Paolino zorgt voor nog meer verwikkelingen. Het gevolg is een reeks hilarische wendingen, die na vele verrassingen en compromissen voor een brede glimlach zorgt.

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Opéra Royal de Wallonie Liège


Liège

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed