Het scherp van de stroper

Terug Google Maps

Van 14 oktober tot en met 5 november is in het Mariapark te Sittard de foto-expositie Het scherp van de stroper te bezichtigen, waarin poëzie, fotografie en stadslandschap naadloos in elkaar overvloeien. Dit project van dichter Maarten van den Berg en fotograaf Bert Janssen geeft een beeld van de verhouding tussen mens en stad die in staat van transitie verkeert.

De gratis expositie toont 25 foto’s en de bijbehorende gedichten. Op 15 en 22 oktober verzorgen de kunstenaars een rondleiding.

Het veranderend stadslandschap, vormt de drager voor de poëzie van dichter Maarten van de Berg en het werk van fotograaf Bert Janssen. Samen zochten ze naar locaties met een beperkte houdbaarheidsdatum, zoals stadslandschappen, vergane industriële gebouwen, braakliggend terrein, bouwplaatsen en oude industrie.

De dichter gebruikt vluchtige materialen, zoals kinderkrijt en afplaktape, om de tijdelijkheid der dingen en de snelheid van de hedendaagse maatschappij te onderstrepen met deze vorm van guerrilla-poëzie. De fotograaf geeft het kader en zet de daarmee de tijd even stil.
De kunstenaars zijn een jaar lang bezig geweest met het zoeken naar geschikte locaties, beelden en dichtregels om in hun werk te verwerken. Teven is er een boek verschenen over dit project.

Foto’s en poëzie versterken elkaar zonder te verdrukken en verstaan elkaar in een klimaat van verstilling en actualiteit.

Om het project persoonlijk toe te lichten worden er zondag 15 en 22 oktober door de kunstenaars rondleidingen verzorgd tussen 14.00 en 17.00 uur.

De foto expositie is gratis te bezichtigen van  14 oktober tot en met 5 november in het Mariapark te Sittard, geopend dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Mariapark
Sittard

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed