Het Limburgse land: ontdek de natuur bij jou in de buurt met NatureToday.nl

Google Maps
Share

Het is volop lente maar we kunnen nog niet met z’n allen naar de natuurgebieden. Gelukkig gebeurt er in onze omgeving van alles dichtbij huis. Met NatureToday.nl ontdek je vanaf nu de vogels, zoogdieren, planten, vlinders en libellen die vlakbij leven. De kennis van biologen en tienduizenden natuurliefhebbers is zo voor iedereen toegankelijk. Dus stap de deur uit en ga op ontdekkingsreis in de natuur om je heen.

“Overal in Limburg kun je binnen loopafstand van je huis honderden soorten dieren en planten tegen komen,” zegt Arnold van Vliet, bioloog bij Wageningen University en coördinator van Nature Today.

Hoor je gepiep uit een nestkastje? Grote kans dat dit de eerste jongen van de koolmees zijn. De bever en de das hebben net gejongd. De kleintjes van de bever liggen diep in de houten beverdam verstopt. Na hun geboorte in maart hebben de jongen van de das nu pas hun ogen open. Langzaam gaan ze vaker hun burcht uit. Vlinders zijn ook meer actief. Heb jij het felgekleurde icarusblauwtje al gezien in je tuin?

Van Vliet: “Met NatureToday.nl zie je in een oogopslag wat voor bijzonders er nu in de natuur bij jou in de straat, op je balkon of in je tuin te zien is. Bij elke soort staat een mooie foto en een korte beschrijving. Zo kun je de soorten zelf ook leren herkennen.”

Hoe werkt het?
Ga naar NatureToday.nl met je telefoon, tablet of computer en je ziet gelijk welke dieren en planten nu in Nederland het meest gezien worden. Ook wordt voor alle dieren en planten de status weergegeven, bijvoorbeeld dat de zilvermeeuw aan het broeden is, dat de haas haar eerste jongen heeft, de vos drachtig is en dat het bosanemoontje nu bloeit.
Via ‘Jouw locatie’ krijg je met een Nature Today-account direct het overzicht van dieren en planten op de plaats waar je bent. Daarnaast kun je heel eenvoudig elke willekeurige plek in Nederland selecteren en daar het actuele soortenoverzicht van bekijken. Handig als je wilt weten wat je zou kunnen zien tijdens je wekelijkse wandeling of om op afstand mee te kijken met familie of vrienden.

In het dagelijkse natuurjournaal wordt een korte update gegeven over wat er vandaag gebeurt in de natuur. En als je meer wil weten: dagelijks publiceren topbiologen van meer dan dertig natuurorganisaties, kennisinstellingen, overheden en terreinbeherende organisaties natuurberichten op NatureToday.nl.

Het zoeken van dieren en planten op basis van locatie is de eerste maand gratis, daarna kost het 2 euro per maand. Binnenkort is ook de Nature Today-app beschikbaar voor Android en iOS.

Foto: das – bron: Saxifraga, fotograaf: Mark Zekhuis

Meer informatie

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed