Herfstwandeling Zwart Water

Terug Google Maps

vliegenzwam-zwart-water-2016De natuurgebieden van Het Limburgs Landschap zijn allemaal opengesteld voor wandelaars. Om bezoekers de bijzondere plekken te laten zien, worden er ook excursies georganiseerd. Zo vindt er op woensdag 25 oktober een excursie plaats in het natuurgebied Zwart Water ten noorden van Venlo.

De excursie start om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats met infobord van Het Limburgs Landschap aan de Schandeloseweg ten noorden van Venlo. De excursie is gratis en duurt circa 2 uur. Stevig schoeisel is aan te bevelen.

Op zoek naar de vliegenzwam
Het natuurgebied Zwart Water in het najaar laat een pracht aan natuurschoon zien; mogelijk zien we de vliegenzwam. Deze veruit bekendste paddenstoel moeten we zoeken in de buurt van berkenbomen. Maar ook tal van andere paddenstoelen laten zich wellicht van hun mooiste kant zien.

De Venkoelen is een open plas in een oude Maasmeander. Kenmerkend voor dit gebied is de afwisseling van droge en natte bosgebieden, graslanden en restanten van heidevelden. De gidsen laten de wandelaars met de grote variatie van de natuur in het najaar kennismaken. De tocht gaat door het oude stadsbos, langs bestaande waterpartijen, nieuwe plassen en drinkpoelen. De wandelaars komen langs het broekbos en moerasgebied genaamd Diepbroek, waar het veenmos nog voorkomt.

Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Piet Fleuren

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Parkeerplaats Schandeloseweg

Schandeloseweg
Venlo

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed