Herfstvakantie in Kasteelpark Born

Terug Google Maps

Herfstkrans maken en Nacht van de Nacht in Kasteelpark Born

Het is weer herfstvakantie! Kom gezellig op bezoek in het Kasteelpark. Wandel langs grote kamelen, wijze uilen, nieuwsgierige neusberen, speelse apen en lieve geitjes. Even uitgekeken? Geniet van een kop warme chocomel op het terras of leef je uit in de speeltuin. In de herfstvakantie zijn er nog leuke activiteiten!

Kransen en spinnen maken in de herfstvakantie
Woensdag 17 oktober kunnen kinderen vanaf 13.00 uur gratis een bontgekleurde spin van kastanjes en wol maken. Begeleiders kunnen tegen een geringe vergoeding een sfeervolle herfstkrans maken. Tijdstip: 13.00-16.00.

Nacht van de nacht
Zaterdag 20 oktober is de Nacht van de Nacht. Let op: Een week eerder dan de landelijke activiteit! Ook in Kasteelpark Born is het dan heel donker. Een uitgelezen moment om eens naar de sterren te kijken en een wandeling door het duister te maken. Het Kasteelpark is voor deze activiteit open van 18 tot 21 uur. Om 18.15 start astronoom Henk Bril met een lezing over Dieren aan de sterrenhemel. Tegelijkertijd kunnen de jongste bezoekers knutselen.

Om 19.15 uur nemen IVN en Galileo het stokje over. Ze maken een “donkere wandeling” in de directe omgeving van Born. Onderweg wordt verteld over de sterrenhemel en het landschap waar je doorheen loopt. De wandeling duurt ongeveer een uur. Om 21.00 gaat de poort dicht. Trek warme kleren aan! Ook bij slecht en bewolkt weer gaat de activiteit gewoon door. Entree voor deze activiteit is gratis.

Leukste uitje van Limburg?
Kasteelpark Born is een van de genomineerden voor Leukste Uitje van Limburg. Deze verkiezing wordt georganiseerd door Het Land van ANWB. Heeft u uw stem nog niet uitgebracht? Dit kan nog t/m 4 november 2018 via de website www.anwbleuksteuitje.nl of via de snelkoppeling op de Facebookpagina van het Kasteelpark. Als u de QR-code scant, komt u gelijk op de stempagina van het Kasteelpark. Alvast bedankt voor uw stem!

Openingstijden
Kasteelpark Born is t/m 4 november dagelijks geopend van 10 tot 18 uur. Vanaf 5 november is het wintertijd in het park. Het Kasteelpark is dan op woensdag en in het weekend van 10 tot 17 uur geopend.

De entree bedraagt € 6,00 voor kinderen en € 7,50 voor volwassenen.  Gehandicapten en 65+ betalen € 6,00.

Cadeautip
De feestdagen zijn weer in aantocht. Bij de kassa zijn cadeaubonnen verkrijgbaar. Hiermee kun je iemand een dagje of een jaarkaart Kasteelpark cadeau doen! Met je jaarkaart kun je ook onze collega-parken die aangesloten zijn bij Dier en Park en enkele uitjes over de grens met korting bezoeken. Neem de folder mee bij de kassa. Meer informatie over Kasteelpark Born vindt u op onze website. www.kasteelparkborn.nl

Share
Meer informatieVisit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed