Herfst op de Groote Heide

Google Maps

De natuurgebieden van Het Limburgs Landschap zijn allemaal opengesteld voor wandelaars. Om bezoekers de bijzondere plekken te laten zien, worden er ook excursies georganiseerd. Op woensdag 14 oktober organiseert Stichting het Limburgs Landschap een herfstwandeling over de Groote Heide.

De excursie start om 13.30 uur in Venlo. De wandeling duurt ongeveer 2 uur en deelname is gratis. Goed schoeisel wordt aanbevolen. In verband met coronamatregelen is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, verplicht aanmelden voor deze excursie [vol=vol] via www.limburgs-landschap.nl/kalender.

Ondanks de droogte is de herfstperiode de tijd van kleur in de natuur. Dat is zeker van toepassing in het natuurgebied de Groote Heide. De grote verscheidenheid aan bomen en struiken maakt de wandeling erg interessant. De lage stand van de zon geeft de lichtinval door de boomkruinen een bijzonder effect. De temperatuur wordt geleidelijk lager waardoor het verkleuren van bladeren een sfeervol plaatje oplevert.

De herfst is ook de tijd van paddenstoelen. Onderweg zullen de wandelaars diverse mooie soorten tegenkomen zoals het elfenbankje, vliegenzwam en eekhoorntjesbrood. Met een spiegeltje kan er een kijkje onder de hoed genomen worden om zo meer te weten te komen over de paddenstoel. Ook vertellen de gidsen wat er allemaal onder de grond zit bij een paddenstoel. Kortom, een bijzondere herfstwandeling die leuk is voor jong en oud!

Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Henk Heijligers

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Infocentrum Groote Heide

Hinsbeckerweg 55
Venlo

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed