Heerlen, centrum Parkstad Limburg

Google Maps
Share

Heerlen is het centrum van Parkstad Limburg, een stedelijk gebied met circa 250.000 inwoners, na de Randstad het meest dichtbevolkte stedelijk gebied van Nederland.

Parkstad Limburg kent een groot aantal evenementen zoals Pinkpop, ParkCity Live, het Notorious International Breakdance Event (Notorious IBE) en Cultura Nova.

Daarnaast huisvest Heerlen het vijfde theater van Nederland en één van de beste poppodia van ons land.

De vijf pleintjes
Dicht bij elkaar gelegen, in het hart van het Centrum van Heerlen, zijn de 5 pleintjes te vinden: Wilhelminaplein, Betaplein, Schelmenhofje, Morenhoek en Luciushof. Hun unieke schoonheid is benadrukt door het plaatsen van de kleurrijke murals en social sofa’s. De pleintjes hebben elk hun eigen ambiance, maar op elke plek is de veelzijdige bezieling duidelijk te voelen. Samen vormen ze het bruisend en intieme hart van de stad. Inspirerende cultuurplekken.

Winkelen in Heerlen
Heerlen heeft voor ieder wat wils; een winkelcentrum inclusief twee overdekte winkelcentra, marktjes, de grootste woonboulevard en een autoboulevard. Keuze genoeg!
De liefhebber van winkelen is in het centrum van Heerlen snel verkocht met naast de vele modezaken en warenhuizen, leuke kleine boetiekjes, aparte zaakjes en speciale markten. Er zijn ook twee overdekte centra; ‘t Loon en Corio Center.

De Woonboulevard heeft 120.000 m2 aan woonspeciaalzaken. Alles voor in en om het huis is er te krijgen; van bouwmarkten, keukenshowrooms, badkamerspeciaalzaken tot meubelwinkels en woonwarenhuizen. Grote publiekstrekker is onder anderen de Ikea, de grootste van de Benelux. De Woonboulevard ligt pal aan de A76 en heeft 4000 gratis parkeerplaatsen. Ook is de woonboulevard goed per trein te bereiken (station Heerlen-Woonboulevard) op het treintraject Heerlen-Maastricht.

Pal achter de Woonboulevard ligt de Heerlense Autoboulevard. Een clustering van autobedrijven van álle bekende merken. De nieuwste modellen, aantrekkelijke occasions én accessoires.

Murals
In Heerlen hebben wij een uitgebreide collectie ‘Murals’, schilderingen en graffiti-werken op muren in de stad, met name in het centrum. Kleurrijke muurschilderingen; groot en klein! De collectie wordt regelmatig aangevuld met nieuwe werken.
De gemeente voert bewust beleid waarbij street art en urban art-vormen alle ruimte krijgen: ook op grote vlakken en goed zichtbare plekken in de stad. Wij zien Murals als kunstwerken in de openbare ruimte; kunst die toegankelijk is voor iedereen en een verfraaiing van onze stad!

icon-car.pngKML-LogoFullscreen-LogoGeoJSON-LogoGeoRSS-Logo
Heerlen

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Heerlen 50.888174, 5.979499 Meer info...
Meer informatie

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed