Grootste G-voetbaltoernooi van Limburg bij voetbalvereniging EHC/Heuts

Google Maps

Zaterdag 15 juni is het weer zo ver.  Dan strijden meer dan 400 spelers met een beperking om de prijzen op het grootst Gehandicapten voetbaltoernooi van Limburg. Dit jaar komen 4 G-teams uit België, 7 uit Duitsland en 17 uit Nederland naar het sportpark De Dem van voetbalvereniging EHC/Heuts uit Hoensbroek voor het jaarlijkse Genieten-toernooi. Voor de mensen die niet weten wat G-voetbal is; dat is voetbal voor spelers met een beperking.

EHC/Heuts heeft het in 2007 aangedurfd om te starten met G-voetbal en dit is uitgegroeid tot een mooie aanwinst voor de club. Inmiddels spelen er zo’n 40 mindervalide spelers in 3 verschillende klasse en hebben we voor elk team verschillende leiders. Naast het voetballen proberen we met de spelers bij zoveel mogelijk activiteiten bij de verenging mee te doen en dit is altijd een succes. Bij zo’n activiteit wordt wel eens geroepen: “Het is pas een feest, als de G is geweest”. En dat is ook zo, elke activiteit ziet men als een feestje. Veel van de spelers hebben niet veel vrienden en hebben moeite met het leggen van sociale contacten. Bij EHC/Heuts motiveren we het leggen van contacten en zien daar ook de successen van. Verschillende kleine vriendenclubjes ontstaan die ook buiten het voetballen met elkaar afspreken.

Het Genieten-toernooi wordt dit jaar voor de 9e keer georganiseerd en de spelers, trainers/leiders van EHC/Heuts kijken er ook dit jaar weer naar uit. De deelnemende teams worden ingedeeld in verschillende niveaus, vergelijkbaar met de klasse-indeling van de KNVB voor G-voetbal. Het toernooi start rond de klok van 10.00uur en duurt tot ca. 17.00uur.

We noemen het bewust niet een G-voetbaltoernooi maar het Genieten-voetbaltoernooi, want dat is wat we deze spelers willen laten doen. Iedere deelnemer en hun trainers/leiders worden die dag verwend. Zo starten ze bij aankomst met een lekker stukje Limburgse vlaai, ’s middags krijgen ze een lunchpakket aangeboden en in de middag krijgen ze nog een portie friet met een snack.  Iedereen wordt bij EHC gastvrij ontvangen. Dankzij grote sponsoren van onder andere het Fonds Gehandicaptensport, HandicapNL en de Dirk Kuyt Foundation is het mogelijk om dit toernooi te organiseren.

In alle vroegte zullen een grote groep vrijwilligers bestaande uit de leiding, ouders en begeleiders, en mensen die het G-voetbal een warm hart toedragen al bezig om alles voor te bereiden. Zonder deze groep is zo’n dag niet te realiseren. Die dag moeten er meer dan 900 broodjes gesmeerd worden, 450 appels verpakt worden, en 450 pakjes drinken ingepakt worden voor de lunchpakketjes. Aan het eind van de dag is iedereen moe van het harde werken, maar als je de blije gezichten van de spelers ziet dan is dat al het werk absoluut waard geweest.

Mocht u het leuk vinden om mee te genieten van dit gezellige toernooi, dan bent u op 15 juni van harte welkom op sportpark De Dem in Hoensbroek.

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Sportpark De Dem


Hoensbroek

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed