Graaf van Hornepad

Google Maps
Share

GraafVanHornepadHet Graaf van Hornepad voert u rondom Weert door een zeer afwisselend landschap. U doorkruist veel mooie natuurgebieden, wandelt langs akkers en weiden en door verschillende kerkdorpen en brengt ook nog een bezoek aan mooie stukjes natuur in Nederweert en net over de grens in België.

Na de start bij het station wandelt u via de Graswinkel en de veldwegen rondom de Moeselpeel naar de natte natuur van de Krang. Via Swartbroek komt u in het natuurgebied Ellburg met de weer meanderende Tungelroyse Beek en de herrezen Eller Schans. Met een boog gaat u hierna terug richting Tungelroy en brengt een bezoek aan de Tungeler Wallen met zijn zandwallen en zandverstuivingen. De volgende etappeplaats is Stramproy die u via het natuurgebied Areven bereikt.

Het Graaf van Hornepad steekt hierna de grens over voor een wandeling door het Grootbroek en langs de Aa. Het Vosseven en de Stramproyse heide met zijn dennenbossen is even een afwisseling voordat u weer kennis maakt met de natte natuur in het Wijfelterbroek en daarna in de Smeetshof als u voor de tweede keer de grens overwipt.

Terug in Nederland voert het wandelpad u eerst door de Laurabossen en daarna langs Cross-moor naar de bossen bij Altweerterheide. Na het oversteken van de Diesterbaan komt u via de Natuurcamping in het grote natuurgebied van de IJzeren Man. Eerst maakt u een grote lus om camping De IJzeren Man heen voordat u dwars door de bossen en langs de mooie vennen uiteindelijk bij de IJzeren Man komt, de grootste plas in het Weerter gebied.

Het Graaf van Hornepad gaat dan over de Kazernelaan even terug richting station, maar buigt al snel weer af om over de spoorbrug de Zuid- Willernsvaart over te steken. Langs de Boshover Schans loopt u verder over Oud-Boshoven naar de Boshoverheide met zijn unieke grafveld, het grootste in zijn soort van West-Europa. Hierna volgen de dennenbossen en zandverstuivingen van de Weerter Bergen tot u uiteindelijk de A2 bereikt.

Aan de overzijde (u bent dan in Nederweert) maakt u in de uitgestrekte Weerterbos opnieuw kennis met een mooi stuk natte natuur en bereikt in het kerkdorp Laar weer de bewoonde wereld.

In de laatste etappe maakt u kennis met de nieuwe wijk de Molenakker en langs het voormalige kasteel van de Graaf van Horne en de monumentale St. Martinus-kerk komt u weer bij het station.

Meer informatie…

Meer informatie

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed