Gilles Proust: ‘Tous les succes’

Google Maps

Totaaltheater
Gilles Proust: ‘Tous les succes’
Vrijdag 29 november 2019 

Aanvang: 20:15 uur
Entree: € 8,00

Zijn ster is rijzende, zijn reputatie ietwat dubieus: Gilles Proust. De enige en oudste zoon van Daniel Proust – de achterneef van schrijver Marcel Proust – en de Belgische nachtclubdanseres Germaine Vandersteenkiste. Geboren in Parijs en opgegroeid in het Belgische Ukkel.

Theater Landgraaf heeft de zanger weten te strikken voor een avondvullende voorstelling, met naar verluidt een aantal, op voorhand spraakmakende gastoptredens. Gilles wordt in Landgraaf begeleid door een live band.

Als jong en veelbelovend talent doet Gilles regelmatig mee aan talentenjachten, waarvan hij er niet één weet te winnen. Toch blijft zijn muzikaliteit niet onopgemerkt. Bij gemengd koor Les Rossignols Dorés –  De Gouden Nachtegalen – in Ukkel, mag hij zelfs regelmatig voorzingen. De reacties zijn wisselend. De dames willen meer, de heren het liefst naar huis.

Net als Elvis Presley is het eerste liedje dat hij opneemt een ode aan zijn moeder. Maman laat een diepgeworteld verlangen horen naar de vrouw die hem het leven schonk en die hij vanwege haar werkzaamheden als nachtclubdanseres nauwelijks zag. Maman slaat in als een bom. Alle moeders in België vallen massaal voor de Ukkelse zanger.

Na Maman volgen onder andere Mireille Mathieu, Disco d’Amour, Angelique, Ik ben jouw kerstcadeau en Mooi van ver (verre van mooi) . Zijn eerste album ‘Tous les succes’ (LN Records) is met een eerste oplage van 25 stuks in no time uitverkocht.

Na een carrière in België van bijna 40 (!) jaar, is het nu de hoogste tijd voor alle mama’s in Nederland. “Ik ben er klaar voor“, vertelt Gilles, “Maar moet wel eerst mijn paspoort vinden.”

Gilles Proust is het alter ego van Paul Logister.

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Theater Landgraaf

Kerkberg 4
Landgraaf

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed