Giga-videoprojectie op plein voor Limburgs Museum

Google Maps

Een reusachtige dubbele videoprojectie op het plein voor het Limburgs Museum brengt vanaf 18 september de oude Limburgse glasschilderkunst tot leven. Op een zuil van veertien meter hoog en vier meter breed projecteert Viewmaster Projects een maand lang, elke dag van zonsondergang tot middernacht, twee indrukwekkende computeranimaties van kunstenaar Arno Coenen.

De imposante verticale video’s zijn gebaseerd op de bijzondere archiefcollectie Limburgse ontwerptekeningen van Glas-in-loodramen ((Fr. Nicolas en Zn.). Met A Stage of Luminosity legt Arno Coenen verbanden tussen de 19e en 20e eeuwse beeldtaal
van de glazeniers en die van de nieuwe media van de 21e eeuw. In de twee sprankelende animaties vol driedimensionale effecten en caleidoscopische patronen spelen licht en kleur de hoofdrol, maar in het gelaagde verhaal is ook plaats voor grote thema’s als geloof, hoop en liefde.
Het multimediale project is opgezet door Viewmaster Projects dat videokunsttentoonstellingen in de openbare ruimte organiseert. Viewmaster Projects koppelde Arno Coenen aan het archief dat uit meer dan 10.000 gedigitaliseerde ontwerpentekeningen bestaat en afkomstig is van de beroemde Roermondse glazeniersfamilie Frans Nicolas.
De twee videowerken van A Stage of Luminosity duren elk 18 minuten en worden de gehele avond vertoond. Van 18 september tot 18 oktober, van zonsondergang tot middernacht.

Uniek aan A Stage of Luminosity is dat het een ruimtelijk, sculpturaal karakter heeft doordat de ranke hoge zuil vrij op het plein staat en aan twee zijden een ander videowerk presenteert. De extreem verticale maatvoering verwijst niet alleen naar het bronmateriaal (lange tekeningen voor gotische kerkramen), maar ook naar de eigentijdse ‘vertical cinema’. Onder invloed van smartphones worden er steeds meer verticaal georiënteerde videowerken, videoclips, nieuwsitems en vlogs gemaakt en gedeeld. Ook op dit vlak komen verleden en heden samen.

Het project in de openbare ruimte is gratis te bezoeken. Afstand houden is wenselijk en eenvoudig.

A Stage of Luminosity is het eerste project dat te zien zal zijn in het nieuw aan te leggen
Museumkwartier aan de Keulsepoort in Venlo.

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Limburgs Museum

Keulsepoort
Venlo

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed