Gezondheid! Limburg

Google Maps
Share

GezondheidLimburg-logo-229x172Op dit moment zijn hart- en vaatziekten doodsoorzaak nummer 1 in Nederland, gevolgd door kanker. Een gezonde leefstijl kan bijdragen aan het voorkomen van deze en andere aandoeningen, zoals diabetes en obesitas. Vaak blijkt het voor mensen moeilijk te zijn om voldoende te bewegen, gezond te eten, te matigen met alcohol en te stoppen met roken. Daarom is het van groot belang dat mensen geholpen en gestimuleerd worden om gezond te leven.

De afdeling Gezondheidsbevordering van de Universiteit Maastricht heeft, in samenwerking met de GGD Noord-Limburg en de GGD Zuid-Limburg een nieuw online gezondheidsprogramma ontwikkeld: Gezondheid! Limburg. Via dit programma helpen we u om uw leefstijl gezonder te maken.

Hoe werkt Gezondheid! Limburg?
Als u deelneemt aan het programma, stellen wij u een aantal korte vragen over uw huidige leefstijl. Op basis van deze antwoorden stellen wij vervolgens een persoonlijk gezondheidsoverzicht voor u samen. In dit gezondheidsoverzicht vindt u informatie over uw huidige beweeggedrag, uw eetgedrag, uw drinkgedrag en uw rookgedrag. We zullen deze gedragingen vergelijken met de Nederlandse aanbevelingen die gelden voor bewegen, voeding, alcohol en roken.

Gezondheid! Limburg biedt u echter meer dan alleen een overzicht van uw huidige leefstijl. Graag helpen wij u ook om uw huidige leefstijl gezonder te maken! Door middel van een persoonlijk advies helpen wij u om stap voor stap gezonder te gaan leven. Middels dit stappenplan kijken we niet alleen naar de verschillende voor- en nadelen die u op dit moment ziet van een bepaald gedrag, maar bekijken we ook wat de invloed van belangrijke mensen uit uw omgeving is op uw leefstijl. Daarnaast helpen wij u om concrete plannen te maken om gezonder te gaan leven en helpen wij u om te gaan met eventuele barrières en moeilijke situaties. Dit advies is geheel gratis en vrijblijvend en u ontvangt het gemakkelijk via uw eigen computer. Bent u nieuwsgierig geworden? Klik dan hier om uw eigen persoonlijke gezondheidsoverzicht samen te stellen!

Hoe werkt het onderzoek?
Aan het nieuwe programma zit een onderzoek gekoppeld dat wordt uitgevoerd door de Universiteit Maastricht. Binnen dit onderzoek zijn we geïnteresseerd in het bereik en de waardering van het nieuwe programma. Welke mensen gebruiken het programma en wat vinden zij hiervan?

Daarom zullen wij u binnen het programma vragen naar uw mening over het programma. Uw mening is belangrijk voor ons en zal gebruikt worden om het programma verder te optimaliseren. Daarnaast onderzoeken wij hoe we bezoekers betrokken kunnen houden bij het nieuwe programma. Een manier waarop we bezoekers willen betrekken bij het programma is door het sturen van e-mails gedurende een periode van 3 maanden. Via deze e-mails willen wij u op de hoogte houden van nieuwe informatie die op de website verschijnt en bieden wij u de mogelijkheid om eventuele veranderingen in uw leefstijl bij te houden. Het kan dus zijn dat u regelmatig e-mails van ons zult ontvangen. U zult echter niet meer dan 6 e-mails ontvangen en deze e-mails stoppen automatisch na een periode van drie maanden.

Wat gebeurt er met mijn gegevens?
Als u ervoor kiest om deel te nemen aan Gezondheid! Limburg vragen wij u om een eigen account aan te maken. Hoe u dit precies kunt doen, leggen wij uit als u ervoor kiest om deel te nemen aan de test. Het voordeel van het aanmaken van een eigen account is dat u alleen toegang heeft tot uw gegevens. Door het aanmaken van een eigen account geeft u toestemming voor het gebruiken van uw gegevens.

Wij gebruiken deze gegevens echter enkel voor wetenschappelijk onderzoek en voorlichtingsdoeleinden. Persoonlijke informatie, zoals uw leeftijd, geslacht en gedragsprofiel, zullen wij anoniem gebruiken. Uw persoonlijke gegevens zullen uiterst zorgvuldig en vertrouwelijk worden behandeld en zullen niet worden verstrekt aan andere instanties. Uw privacy wordt gewaarborgd. Alleen de onderzoekers van dit project hebben toegang tot deze gegevens. De gegevens worden slechts bewaard zolang dit nodig is voor het onderzoek.

Deelname aan het onderzoek is geheel vrijwillig. Het staat u daarom te allen tijde vrij om zonder opgaaf van reden uw medewerking aan het onderzoek te beëindigen.

Meer informatie

Contactgegevens

Universiteit Maastricht

P. Debyeplein 1
6229 HA Maastricht

www.gezondheidlimburg.nl


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed