Geur en Kleur in de Open Tuinen van de Heerenhof

Google Maps

Alle zaterdagen en zondagen in juni van 13-17 uur
Extra: Zondag 7 juli met muziek in de tuin
Ook open 2e Pinksterdag 10 juni
Veldstraat 8-12a, Heer/ Maastricht

De  Heerenhof, gelegen in Heer/Maastricht,  is een schitterende  tuin die al meer dan  25 jaren bestaat en in de loop van al die jaren bekend is geraakt bij tuinliefhebbers en kenners in binnen en buitenland.

Enkele jaren geleden is de Heerenhof verkozen tot een van de  mooiste tuin van Limburg.

De Heerenhof heeft twee tuinen;

De oude tuin ( 1800 m2) is  een fantasie van weelderige borders op kleur, vormen en strak geknipte hagen en een slingerend pad dat de bezoeker leidt door steeds veranderende sferen in een overweldigende romantische tuin. Soms wat wilder en meer spontaan ogend  rond een grote vijver en soms omringd door strakke snoeivormen en buxus in het Linden-Prieel.

Via een kippenweitje met fruitbomen loop je naar het “Folly”-Theater waar het aangenaam uitrusten is onder de notenboom met zicht op de Keramiek expositie in de Kippenweide. In de Folly zijn Afrikaanse sierraden te koop. De opbrengst is bestemd voor de Zuid-Afrikaans Stichting Sister Mura Foundation.

De nieuwe tuin ( 1200 m2) , pal naast de “Oude  Tuin” is een strakke moderne tuin met geometrische lijnen van verschillende haagsoorten en een golvend buxuslandschap. In het midden ligt  een langgerekte vijver á la Alhambra waar 4 getopte appelbomen over waken. Daartussen stapt een trots wit pauwenkoppel rond en in de verte ligt het Glazen Huis onder architectuur van de bekende architect Wiel Arets. In het huis is een expositie van Maastrichts Glas te bewonderen.

Kom en geniet van een stukje prachtige natuur in uw eigen buurt of omgeving.

Entree: € 5,= pp

Share
Meer informatie

Contactgegevens

De Heerenhof

Veldstraat 8
6227 SZ Maastricht

www.heerenhof.com

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed