Geschiedenis in het groen

Terug Google Maps

Vorstengraf Landgoed de Hamert - Harry BussinkOp zondag 22 oktober om 10.00 uur vindt er een excursie plaats in Nationaal Park De Maasduinen. De excursie start vanaf Ontvangstlocatie Jachthut Op den Hamer aan de Twistedenerweg 2 in Wellerlooi. De excursie is gratis en duurt circa 2 uur. Denk aan stevig schoeisel.

Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Stichting het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.

De Maasduinengidsen kunnen veel vertellen over het roemruchte verleden van Landgoed de Hamert. Zo ligt er een eeuwen oud Vorstengraf uit circa 2.000 jaar voor Christus en zijn er diverse sporen zichtbaar die gemaakt zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog. Recenter heeft de mens ook veel invloed gehad op het landschap. Zo liggen er nog restanten van een oud spoorbaantje en valt er meer te vertellen over een oude heerweg en een geheimzinnige ijskelder. Al wandelend wordt er meer verteld over de natuur en de ludieke en roemruchte geschiedenis van dit gebied.

Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Harry Bussink

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Ontvangstlocatie Jachthut Op den Hamer

Twistedenerweg 2
Wellerlooi

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed