Geniet van de zomer in Nationaal De Groote Peel

Google Maps

Staatsbosbeheer biedt in de zomervakantie diverse zomerse activiteiten in Nationaal Park De Groote Peel. Zo zijn er van 15 juli t/m 19 augustus elke woensdagmiddag Zin-in-Zomertochten en vanaf 17 juli t/m 21 augustus elke vrijdag Zomeravondwandelingen. Alle activiteiten starten bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 in Ospel.

Heb jij ook zo’n zin in zomer?
De zomer is een heerlijk seizoen om, samen met je gezin en vrienden, lekker naar buiten te gaan om van de natuur te genieten. Daarom biedt Staatsbosbeheer in de zomervakantie elke woensdagmiddag ‘Zin in Zomertochten’ in De Groote Peel. Op woensdag 15 juli is de eerste. Tijdens deze gezinstocht ga je, samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer, op zoek naar vlinders, libellen en ‘bodemreuzen’, spulletjes verzamelen op het scharrelpad en nog veel meer leuke opdrachten doen in de natuur. Informatief, educatief, maar vooral sPeels! Geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar.

De Zin in Zomertocht start telkens om 11.00 uur bij de ingang van het Buitencentrum De Pelen. Deelname kost € 6,- voor volwassene en € 4,- per kind, inclusief een dierenpin voor de kinderen. De route is ongeveer 1,5 km lang en de activiteit duurt 1,5 – 2 uur.

Reserveren via de webwinkel van Staatsbosbeheer is noodzakelijk via: www.staatsbosbeheer.nl/peelontdektochten

Beleef de overgang van licht naar donker in de natuur
Een avondwandeling in de natuur is heel bijzonder. Als het licht verdwijnt voor het donker is er meteen een andere sfeer. Kleuren verdwijnen, vogels zingen hun laatste lied en dieren die in de avond actief zijn komen tevoorschijn. Tijdens een Zomeravondwandeling in De Groote Peel kan je die overgang van dag naar nacht met al je zintuigen ervaren. En met een beetje geluk Kan je nachtzwaluwen en vleermuizen waarnemen. Genieten!

De Zomeravondwandelingen starten om 21.00 uur (in augustus om 20.30 uur) bij de ingang van buitencentrum De Pelen. De excursies duren 1,5  uur en staan onder begeleiding van een Peelgids. Deelname kost € 6,- voor volwassenen en € 4,- per kind. Reserveren via de webwinkel van Staatsbosbeheer is noodzakelijk via:: www.staatsbosbeheer.nl/zomeravonddepelen

Foto: Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer

Share
Meer informatieVisit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed