Geijsteren

Google Maps
Share

In het pittoreske dorp Geijsteren, vlak bij de Maas, dragen veel huizen nog de kleuren op de luiken van de vroegere heerlijkheid. Bij de VVV of bij ‘t Trefpunt is een gedocumenteerde cultuurhistorische wandeling door dorp en landgoed verkrijgbaar.

Midden in het dorp staat de majestueuze Wilhelminaboom, geplant in 1898 ter herinnering aan de kroning van Koningin Wilhelmina. Met duizenden kaarsjes witte bloezem geeft deze kastanjeboom in het voorjaar Geijsteren een feestelijk aanzien.

In geijsteren bevinden zich prachtige fiets- en wandel routes langs de Maas, de watermolen en de kapel of langs Landgoed Geijsteren, een verwoest kasteel dat momenteel weer zichtbaar wordt gemaakt.

Voor een hapje en een drankje stopt u bij ‘t Trefpunt waar u geniet van een stukje Limburgse vlaai, een lunch op het terras of een diner van groente uit eigen tuin.

Breng tijdens uw dagje uit een bezoek aan de Kasteelruïne of Landgoed Geijsteren, waar u ook kunt neervallen voor een heerlijke diner bij Hoeve de Boogaard, op een beschutte binnenplaats te midden van fruitbomen.

Foto: www.liefdevoorlimburg.nl

icon-car.pngKML-LogoFullscreen-LogoGeoJSON-LogoGeoRSS-Logo
Geijsteren

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Geijsteren 51.550700, 6.050110 Meer info...
Meer informatie

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed