Geheime Tuinen Festival

Google Maps

Op 23 juni vindt het zevende Geheime Tuinen Festival plaats. Dit kleinschalige, zomerse festival heeft inmiddels een vaste plek veroverd op de Sittardse evenementen agenda.

Een aantal geheime tuinen, de Michielskerk en het Toon Hermans Huis vormen de prachtige locaties waar bezoekers kunnen genieten van muziek, dans, gedichten, wandelingen, workshops en een informatiemarkt.

Programma
Om 12.00 uur zal wethouder Pieter Meekels het festival openen in de Agnetentuin.
Van daaruit verspreiden de activiteiten zich uit over de verschillende tuinen. Laat je verrassen door optredens van de band Baroesjko, ensembles van Artamuse, Musac, het koor Mes Amis, dansstudio On Fire en de Drie Vertellers. En mis de musicerende Tuinkabouter niet !  Sittardse dichters en vertellers brengen je in een andere wereld. Bernadette van Os verzorgt Haiku workshops. De Rollen organiseert een natuuractiviteit “Kringloop en kleine beestjes”.

Struin over de informatiemarkt langs de kramen van de Vereniging Sittards Verleden, meester herboriste Bianca Kruitz, imker Jo Douven, Stichting Soleur, Waelpoel Ambachtelijk Roken & Stoken, Natuurlijk Duurzaam Sittard – Geleen, kruidenkwekerij‘ t Gouden Kwekeriek en bedevaartsoord Pater Karel.

Het Toon Hermans Huis toont exposities van vogelhuisjes en schilderijen van de Open Atelier groep. Wil je meer weten over de Geheime Tuinen, loop dan mee met een van de Geheime Tuinen wandelingen of de wandeling over plantengeheimen.

Happen & Stappen in Geheime Tuinen
Nieuw in het programma dit jaar is een hapjes route door de tuinen. Voor € 10,- ontvang je een stempelkaart waarmee je in vijf Geheime Tuinen kunt genieten van hapjes, verzorgd  door ondernemers uit Sittard. Stempelkaarten zijn online verkrijgbaar via www.geheimetuinen.nl.  Een beperkt aantal kaarten is tijdens het festival verkrijgbaar in de Agnetentuin. Wees er snel bij want op = op.

Het (gratis) festival wordt georganiseerd door de Tuinbrigade van de werkgroep Geheime Tuinen van de Vereniging Sittards Verleden.

Ga voor het volledige programma naar  www.geheimetuinen.nl

Share
Meer informatie

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed