Fototentoonstelling Leudalmuseum

Google Maps

Op vrijdag 27 september a.s. presenteert de Studiegroep Leudal het al sinds lange tijd aangekondigde nieuwe boek over het Leudal. Het boek, met als titel “Het Leudal voor nu en altijd, een wonderlijk natuurgebied”, is al bij voorintekening door ruim 400 belangstellenden besteld. Ecoloog Phlip Bossenbroek staat garant voor de inhoud en Hans Smulders voor de vele foto’s. Een aantal van deze foto’s wordt nu tentoongesteld.

De tentoonstelling
In het kader van de boekpresentatie zal er vanaf 1 september tot en met 13 oktober een fototentoonstelling worden ingericht in het Leudalmuseum, Bezoekerscentrum Leudal.

In de tentoonstelling zullen 30 van de mooiste foto’s uit het boek in uitvergrote vorm en op een zeer representatieve wijze worden tentoongesteld. Belangstellenden kunnen de foto’s desgewenst kopen of (na-)bestellen. Nadere informatie daarover in de tentoonstelling. Eerdere publicaties van Hans en Phlip zijn eveneens in de tentoonstelling te bezichtigen.

De fotograaf Hans Smulders
Toen Hans Smulders moest stoppen als burgemeester van de voormalige gemeente Meijel ging hij op zoek naar een manier om, zoals hij het noemt, “het gapend gat“ te vullen. Zijn passie voor de natuur, in het bijzonder het nationaal park de Groote Peel gecombineerd met zijn sluimerende hobby natuurfotografie, resulteerde uiteindelijk in een fotoboek over de Groote Peel.

Vanaf 2010 alle seizoenen, door weer en wind en dag in dag uit, op pad om de gevarieerdheid van het landschap en de aanwezige flora en fauna van de Peel vast te leggen. Hij wilde daarbij vooral laten zien hoe hij De Groote Peel gezien en vooral beleefd heeft.

In oktober 2011 verscheen, in eigen beheer, het fotoboek ‘De Groote Peel en jezelf tegenkomen’. Het werd een persoonlijk verslag van een man die een jaar lang, elke dag, door de Peel struinde op zoek naar bijzondere ontmoetingen.
Het eerste fotoboek ‘De Groote Peel en jezelf tegenkomen’, was snel uitverkocht en werd de start van een nieuwe invulling van zijn beschikbare tijd.

Sinds 2004 reisde Hans herhaalde malen naar het Indonesisch eiland Bali. Ook daar bleek de camera een mogelijkheid om het dagelijks leven van de Balinese bevolking op het eiland digitaal vast te leggen. In augustus 2013 werd het boek ‘Door Bali Geboeid’ uitgebracht. De opbrengst van dit boek kwam ten goede aan projecten voor de Balinese jeugd en een hospitaaltje in Nepal.

In 2016 werd met ecoloog en vriend Phlip Bossenbroek de laatste hand gelegd aan een nieuw verhalend fotoboek, wederom over de Groote Peel, waarvoor Phlip de teksten en Hans de foto’s leverde.

En nu dus een boek én een tentoonstelling over ons Leudal

Op 27 september 2019 verschijnt het vierde boek met zijn fotomateriaal. Wederom werkten Hans en zijn vriend, ecoloog Phlip Bossenbroek aan een verhalend fotoboek. Ditmaal een productie die de schoonheid en de waarde van het natuurgebied ‘Het Leudal’ behandelt en in beeld brengt.

Openstelling
De tentoonstelling “Het Leudal voor nu en altijd, een wonderlijk natuurgebied”, is te zien vanaf 1 september tot en met 13 oktober 2019 in het Leudalmuseum, Roggelseweg 58, 6081 NP Haelen.
Het museum is dagelijks geopend met uitzondering van de maandagen. Op dinsdag t/m vrijdag van 10.00-17.00 uur, en op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Zie ook www.bezoekerscentrumleudal.nl of www.studiegroepleudal.nl

De entree bedraagt € 2,50, kinderen tot 12 jaar en donateurs van het tijdschrift Rondom het Leudal gratis.

 

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Bezoekerscentrum Leudal

Roggelseweg 58
6081 NP Haelen

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed