Beleef en fotografeer De Groote Peel AFGELAST

Google Maps

AFGELAST

Het Nationaal Park De Groote Peel inspireert niet alleen wandelaars. Ook voor workshops biedt de Peelnatuur een inspirerend decor. Fotograaf Nando Harmsen geeft er workshops fotografie. Hij laat zien hoe je prachtige foto’s kunt maken op verschillende tijdstippen van de dag. De workshops starten bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel.

Fotograferen in de natuur
Ga op pad met Fotograaf Nando Harmsen en beleef én fotografeer Nationaal Park De Groote Peel in verschillende seizoenen en op verschillende momenten van de dag. Elke workshop heeft dus een ander thema. Een workshop bestaat uit een stukje theorie en veel praktijk. Iedere deelnemer ontvangt een uitgebreid e-book waarin de aspecten van fotograferen aan bod komen, in eenvoudige duidelijke woorden. Dit e-book is een goede voorbereiding voor de workshop en biedt een handig naslagwerk voor later.

Drie workshops
De eerste workshop start op zaterdag 21 maart om 19.00 uur en heeft als thema: ‘landschap in het duister’. In deze workshop leer je je camera in het donker gebruiken. Waar moet je op letten, en wat is mogelijk binnen de grenzen van jouw camera? We gaan voor een landschap met stralende sterrenhemel, maar het blijft natuurlijk afwachten of het weer meewerkt.

Op zaterdag 5 september om 6.00 uur is er een workshop ‘voor dag en dauw’. Stap vroeg uit je bed voor een prachtige landschapsfoto van dat ene moment: het krieken van de dag. Om dit moment op een spannende manier vast te leggen leer je tijdens deze workshop onder andere gebruik te maken van het juiste brandpunt en standpunt.

De laatste workshop dit jaar is op 21 november en heeft als thema ‘aan het eind van de dag’. De workshop start om 14.30 uur. In deze tijd van het jaar staat de zon dan al vrij laag. Voordeel hiervan is het warme licht en de lange schaduwen. Met creatief gebruik van brandpuntafstand en standpunt leer je het landschap op een spannende manier vast te leggen.

Elke workshops duurt ongeveer vier uur en is vooral geschikt voor de beginnende fotograaf met een camera die handmatige instelmogelijkheden ter beschikking heeft. Voor nachtfotografie is een systeemcamera of spiegelreflex camera aan te raden. Voor informatie, deelnamekosten en reserveren kijk op: www.staatsbosbeheer.nl/natuurfotografiepelen Voor meer informatie over Nando Harmsen: www.nandoonline.com

Foto: ©Nando Harmsen

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Buitencentrum De Pelen

Moostdijk 15
Ospel

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed