Finale Limburgse Declamatiewedstrijd 2018

Terug Google Maps

Op zaterdag 26 mei a.s. vanaf 13.00 uur vindt in DOK6 in Panningen de finale plaats van de Limburgse Declamatiewedstrijd van Veldeke. Hierbij dragen 28 kinderen uit groep 3 t/m 8 van basisscholen uit heel Limburg een gedicht voor in hun eigen Limburgse dialect.

Zij zijn al als winnaars uit de bus gekomen tijdens lokale voorrondes en strijden op 26 mei om de Limburgse titel. De jury bestaat dit jaar uit Hortense Brounts (voorzitter Veldeke Kring Maastricht), Katja Henz (zangeres), Sef Peeters (tekstschrijver), Anke Peters (oud-winnares Declamatiewedstrijd) en Ton van de Wijngaard (streektaalfunctionaris Huis voor de Kunsten Limburg). Iedereen is van harte welkom bij de finale. De toegang is gratis.

Tijdens de Finale Limburgse Declamatiewedstrijd betreden de kinderen één voor één het podium om hun gedicht te declameren, vaak in de vorm van een ludieke act. De jury bepaalt per categorie (groep 3 en 4, groep 5 en 6 en groep 7 en 8) wie met de eerste, de tweede en de derde prijs naar huis gaat. De presentatie is in handen van leraar en dialectschrijver Hans Jacobs. Een overzicht van de prijswinnaars van de Finale Limburgse Declamatiewedstrijd komt  na afloop van de finale op www.veldeke.net te staan.

Over Veldeke Limburg
Veldeke Limburg is de provinciale koepel van tien lokale Veldeke-kringen die over de hele provincie verspreid zijn. Elk van die kringen spant zich in om binnen zijn eigen stad of regio het plaatselijk dialect op de kaart te zetten. Dat doen ze door allerlei activiteiten te ontplooien, zoals dialectcursussen, voorstellingen met cabaret of revue, excursies, dialectavonden met sprekers of artiesten, het uitgeven van boeken in het dialect enzovoort. De Limburgse Declamatiewedstrijd van Veldeke laat de jeugd op een speelse manier bezig zijn met het voordragen van dialect. De voorrondes worden georganiseerd door de lokale kringen en bibliotheken en de finale in samenwerking met het Huis voor de Kunsten Limburg.

Winnaars Limburgse Declamatiewedstrijd 2017 (fotograaf: Hans Simons)

Share
Meer informatie

Contactgegevens

DOK6


Panningen

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed