Festival TREK bezoekt Maastricht tijdens Hemelvaartweekend

Google Maps

Van donderdag 21 tot en met zondag 24 mei strijkt het grootste rondreizende foodfestival van Nederland weer neer in Maastricht. Tijdens het lange Hemelvaartweekend kunnen Bourgondiërs uit de wijde omgeving in het Stadspark genieten van de lekkerste streetfood gerechtjes die met liefde bereid worden in de mooiste mobiele keukens.

Festival TREK staat tevens garant voor verrassend entertainment van jonge theatermakers, kleinkunst- en muzikaal talent. Het gratis toegankelijke festival is geschikt voor zowel jong als oud.

Foodfestival plus
Alleen de beste en mooiste foodtrucks komen door de strenge selectie van Festival TREK. Er wordt rekening gehouden met een goede prijs-kwaliteitverhouding en een gevarieerd aanbod, met voldoende keuze voor vegetariërs en veganisten. Bezoekers weten het festival ook te vinden vanwege de ongedwongen sfeer en het verrassende entertainment met acts en optredens van regionaal talent. Zo staan er op het festivalterrein een gemeentehuis, kerk, theatertent en verschillende kermisklassiekers. ’s Avonds kunnen bezoekers zich uitleven bij de Silent Disco en een DJ die met de beste hits van vroeger iedereen in beweging krijgt.

Festival TREK blijft vernieuwen
Elk jaar worden er elementen aan het festivalterrein toegevoegd. Nieuw komend seizoen is de robuuste cocktailbar met dakterras voor de mooiste view. In de stadsparken zijn tevens een groots wijnterras, biergarten en een vuurtorenbar te vinden, de laatstgenoemde komt onder leiding van de vuurtorenwachter. Hij zal naast de ‘BurgeRmeester van TREK’, de priester van het kerkje – waar bezoekers te biecht kunnen – en de creatievelingen van de theaterkaravaan, bezoekers vermaken. Vanwege de vele aanmeldingen van muzikaal en cultureel talent is er een extra podium gecreëerd. Ook is er aandacht voor de kleinste bezoekers van TREK. Zij vermaken zich bij het kindertheater, tijdens een kookworkshop of met de oud Hollandse spelletjes, waarvan het aanbod verder is uitgebreid.

Festival TREK bezoekt 8 van Nederlands’ mooiste stadsparken
Van donderdag 7 mei tot en met zondag 13 september reist het grootste food festival van Nederland kriskras door het land en strijkt neer in acht stadsparken in Rotterdam, Maastricht, Utrecht, Nijmegen, Den Bosch, Amsterdam, Den Haag en nieuw dit jaar: Tilburg.

Over Festival TREK
Festival TREK staat garant voor een intieme sfeer, lekker eten en drinken én verrassend entertainment van jonge theatermakers, kleinkunstenaars en muzikaal talent. Het festival is gratis toegankelijk en geschikt voor alle leeftijden. Bij de eerste bestelling betalen bezoekers eenmalig een bijdrage van € 2,50 voor een milieuvriendelijk hard-plastic festival TREK glas, waarna het bij iedere volgende bestelling af kan worden gegeven aan de bar voor een ‘nieuw’, schoongespoeld, exemplaar. Er is geen statiegeld van toepassing op dit glaswerk.

Ben jij in het bezit van een bijzondere foodtruck en wil je deel uitmaken van deze grootse rondreizende familie? Meld je voor 14 februari aan via de contactpagina op de website. Zie voor meer informatie: festivaltrek.nl.

Foto-credits: Peter Lodder fotografie

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Stadspark
Maastricht

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed