Festival ‘Spannungen’ doet naam opnieuw eer aan

Terug Google Maps

Door: Ton Reijnaerts

Verrassende, klassieke hoogstandjes en dát in de buitengewone ambiance van Duitslands mooiste Jugendstil Waterkrachtcentrale, in Heimbach. Het Festival ‘Spannungen’, in het imposante Art Nouveau gebouw uit 1904 aan de Rureifel, van vrijdag 16 juni tot en met zondag 24 juni opnieuw the place to be voor mensen die houden van exquisiete kamermuziek en zinnenprikkelende ervaringen.

Het ‘Festival Spannungen’, dat in 1998 werd opgezet door pianist en artistiek leider Lars Vogt, lokt inmiddels niet alleen de échte kenners en fijnproevers, maar ook muziekliefhebbers uit de Euregio  die normaliter niet zoveel contact hebben met klassieke muziek. Met goede reden. ‘Spannungen’ is een spannende en adembenemende ervaring.

Het publiek wordt meegenomen op een muzikale reis van de barok tot hedendaagse werken. Bekende werken worden afgewisseld met nieuwe en minder bekende composities. Het zorgt altijd weer voor spannende en bijzondere contrasten. De spanning en interactie wordt versterkt door de architectuur van de Art Nouveau- centrale, aan de voet van de wild- romantische Eifel bergen. Enorme oude turbines, glanzende messing instrumenten, Art Deco lampen en nog veel meer zorgen voor een unieke ambiance.

‘Spannungen’ slaat op de eerste plaats op de elektriciteit die jarenlang in de voormalige RWE- waterkrachtcentrale werd geproduceerd. Het imposante gebouw in de prachtige Eifel bergen werd in 1904 in Art Nouveau-stijl vervaardigd. Sinds 1998 is het voorzien in een spectaculaire setting voor het kamermuziekfestival ‘Spannungen’. De naam van dit muzikale evenement, dat topmuzikanten jaarlijks in de tweede helft van juni bij elkaar brengt weerspiegelt de programmatische ideeën van het festival: spanning en interactie.

Het internationaal gerenommeerde Kölner Kammerorchester voor de speciale gelegenheid gedirigeerd door Lars Vogt verzorgt opnieuw het opmaatconcert voor de concertweek. Topkwaliteit is gegarandeerd. Het Kölner Kammerorchester is het oudste kamerorkest van Duitsland maar kent een zeer jeugdige bezetting. Het orkest maakt sinds jaren furore met klassieke concerten in de fraaie Kölner Philharmonie en nationale en internationale gastoptredens. Maar eigenlijk is het Festival Spannungen op iedere concertdag een reis naar Heimbach waard. De kaartverkoop voor de concertweek start zaterdag 14 oktober.

Voor het volledige programma, toegangskaarten, routebeschrijving en andere informatie zie: www.spannungen.de

Foto Wasserkraftwerk: RWE
Foto: H.Müllejans

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Wasserkraftwerk Heimbach

Kleestraße
Heimbach

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed