Feestelijke Peelweek bij De Pelen

Terug Google Maps

Het Nationaal Park De Groote Peel bestaat 25 jaar en daarom is er van maandag 23 juli tot en met zondag 30 juli een extra feestelijke Peelweek.

Vanuit het Buitencentrum De Pelen zijn er dan verrassende Peel Ontdektochten, excursies, theatervoorstellingen en nog veel meer (natuur)activiteiten te beleven. Op zondag wordt de Peelweek afgesloten met een Zomerfeest op het Kabouterpad! Het Buitencentrum De Pelen ligt aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

Doe- en ontdektochten voor het hele gezin
Tijdens de Peelweek is er elke dag iets te doen in De Groote Peel. Op maandag 23 juli zijn er sPEElse Expedities. Tijdens deze ontdektocht  in de prachtige natuur van het Nationaal Park zijn er een aantal prikkelende en sPEELse opdrachten. Woensdag 25 juli kun je meedoen met Zin in Zomertochten en ’s avonds is er een Vleermuizentocht. Op vrijdag 27 juli ontdek je je ‘boswachterstalenten’ tijdens de Boswachteracademie en ’s avonds kun je in de schemering mee met een Nachtzwaluwwandeling. Op zaterdag 28 juli kunnen kinderen lekker creatief aan de slag tijdens de Knutselworkshops. Veel te doen en ontdekken dus!

Theatervoorstellingen in de natuur!
Dit jaar zijn er extra veel theatervoorstellingen tijdens de Peelweek bij Buitencentrum De Pelen! Op dinsdag 24 juli speelt poppentheater ‘De Kleine Zon’ een schattige voorstelling over het schaapje wolletje Tim. Donderdag 26 juli komt Kabouter Zibbedeus van Dibbe Dabbe en zijn lieve kaboutervrouwtje Lobelia op bezoek en op zaterdag 28 juli staat August Greene met zijn Theaterkist op de ‘planken’ van het Peelpodium. Alle voorstellingen vinden plaats in het overdekte Amfitheater van het Buitencentrum. Ook als het regent lekker droog dus!

Zomerfeest op het Kabouterpad
Op zondag 29 juli wordt de Peelweek afgesloten met een super gezellig Zomerfeest op het Kabouterpad! Voor kleuterkabouters en hun (groot)ouders zijn er veel extra’s op de route. Het wordt een leuke, gezellige en creatieve dag voor groot en klein.

Alle activiteiten in de Peelweek starten bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te ospeldijk. Kijk voor meer informatie over starttijden, deelnamekosten en aanmelden: www.staatsbosbeheer.nl/peelweek 2018

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Buitencentrum de Pelen

Moostdijk 15
Ospel

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed