Expositie ‘We do remember’

Google Maps

Museum Valkenburg organiseert van 1 september t/m 27 oktober 2019 een uitgebreide tentoonstelling met meer dan vijfhonderd, merendeels nooit vertoonde, documenten, films, foto’s en voorwerpen.

Door de omvang van de tentoonstelling zal deze op twee locaties worden gehouden: in Museum Valkenburg aan de Grotestraat Centrum en het voormalig postkantoor aan de Lindenlaan te Valkenburg aan de Geul

Deze unieke tentoonstelling  “We do Remember “ behandelt vier thema’s:

  1. De inval in Valkenburg en de bezetting door de Duitsers vanaf 10 mei 1940. Ook worden de tijdens de oorlog neergestorte vliegtuigen in- en rondom Valkenburg belicht.
  2. Het verhaal van de slag om groot Valkenburg; een chronologische opsomming van de vijf dagen durende strijd tussen de Amerikaanse 30ste infanteriedivisie en de 2de tankdivisie versus de Duitse 275ste infanteriedivisie en de 116de infanteriedivisie.
    Een speciale plaats is ingeruimd voor de Amerikaanse soldatendie hun leven hebben gegeven op Valkenburgse bodem. We vertellen het persoonlijke verhaal van deze dappere mannen. Wie waren zij? Hoe zagen ze eruit? En waar zijn ze uiteindelijk gesneuveld?
  3. De rol van het 91ste Evacuation Hospital in het St. Ignatiusklooster in Valkenburg en Rest Center Valkenburg voor het Amerikaanse leger.
    Ons uitgebreide onderzoek heeft nooit eerder vertoonde foto’s, feiten, dagboeken en artikelen opgeleverd, die al 75 jaar in bezit waren van Amerikaanse veteranen of in Amerikaanse archieven waren ondergebracht.
  4. De laatste getuigen: gefilmde interviews met inwoners uit de gemeente Valkenburg die speciale herinneringen aan deze periode bewaren en deze met ons wilden delen.

Tijdens de looptijd van de expositie vinden er overdag en ’s avonds verschillende presentaties en boeklezingen plaats. Kijk HIER voor een actuele lijst met evenementen.

De start van deze speciale expositie is in Museum Valkenburg aan de Grotestraat Centrum en de entree bedraagt € 8,- of Museumkaart + € 2,-. De entree voor onze vrienden en begunstigers bedraagt, op vertoon van hun pas, eveneens € 2,- per persoon.

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Museum Valkenburg

Grotestraat Centrum 31
6301 CW Valkenburg aan de Geul

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed