Expositie ‘Technieken waarmee stoffen ontstaan’

Google Maps

In 2019  bestaat Museum de Kantfabriek tien jaar. Het is een goede gelegenheid om de mooie geschonken objecten uit onze depots tentoon te stellen tezamen met werk van hedendaagse textielkunstenaars. Museum de Kantfabriek viert dit jubileum o.a. met een drietal exposities:

  • 20 januari t/m 5 mei ‘Technieken waarmee stoffen ontstaan’.
  • 19 mei t/m 25 augustus ‘Technieken om stoffen te bewerken en verwerken’.
  • 8 september t/m 29 december ‘Van object tot verzamelingen’.

In de eerste expositie is aandacht voor haken, breien, weven, kantklossen, vilten en alle andere handwerktechnieken waarmee stoffen gemaakt worden.
Samen met vele stukken uit het depot wordt werk getoond van o.a. de wevers Anneke Kersten, Ank Hazelhoff, Roos Cox, Paulien van Asperen, Japien Waskowsky, Marloes en Marleen Jongen, Corrie Hengeveld en Jo-Anne Meyer. De groep ‘Experikant’ toont speciaal voor deze expositie gemaakt modern kantkloswerk. Daarnaast is viltwerk van Kitty Korver, Trees Philipsen en Brigitte Eertink en frivolité van Ankie Doensen te zien.

Het hele jaar door is er een handwerkatelier waar gewerkt kan worden met de diverse technieken die in de verschillende exposities te zien zijn.

Tijdens de eerste expositie weeft Els Savenije op een Magic Dobby, beschikbaar gesteld door de Firma Louët. Verder zijn er diverse weefgetouwen waarmee demonstraties worden gegeven en bezoekers zelf kunnen weven. De quiltdemonstraties worden verzorgd door leden van het Quiltcafé.

Kijk voor het volledige programma op onze website.

Museum de Kantfabriek, Americaanseweg 8, 5961 GP Horst
Van 8 oktober tot 1 april dinsdag t/m zondag van 14.00-17.00 uur.
Van 1 april tot 7 oktober dinsdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur.
www.museumdekantfabriek.nl

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Museum de Kantfabriek

Americaanseweg 8
5961 GP Horst

www.museumdekantfabriek.nl

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed