Expositie “Russische Traditionele Toegepaste Kunst”

Terug Google Maps

6 mei t/m 7 oktober “Russische Traditionele Toegepaste Kunst”

125 eindexamenwerken van de Hogeschool voor de Volkskunsten in Sint Petersburg in Museum de Kantfabriek

In deze tijden van herbeleving van vakmanschap laat Museum de Kantfabriek werken zien van een van de weinige Hogescholen in de wereld die nog een zesjarige academische opleiding hebben in toegepaste kunsten: kantklossen, borduren/goudborduren, zijde schilderen, been- en houtsnijwerk, miniatuur lak schilderen en edelsmeden.

Kenmerkend voor het eindexamenwerk is de hoge kwaliteit in de uitvoering, gecombineerd met de Russische traditionele vormen en patronen. Op de hogeschool worden de traditionele technieken onderwezen en studenten passen deze toe in hedendaagse ontwerpen.

Het is voor de bezoeker een unieke kans om in Horst aan de Maas deze kunstwerken te komen zien en kennis te maken met vakwerk en schoonheid van de Russische traditionele volkskunst.

Museum de Kantfabriek is trots dat in samenwerking met de staf en studenten van de Hogeschool voor de Volkskunsten uit Sint Petersburg deze unieke tentoonstelling gemaakt kan worden en verwacht dat liefhebbers van textiele en andere ambachtelijke kunsten, maar ook liefhebbers van volkskunst, dit vakwerk waarderen.

Meer informatie op
www.museumdekantfabriek.nl/exposition/russische-traditionele-toegepaste-kunst/

Overige informatie
Museum de Kantfabriek, aan de Americaanseweg 8 in Horst laat de geschiedenis van textielnijverheid en industrie in de regio zien. Ze organiseert wisselexposities, workshops en andere activiteiten op het gebied van textielkunst en handwerken.
Meer informatie www.museumdekantfabriek.nl.

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Museum de Kantfabriek

Americaanseweg 8
Horst

www.museumdekantfabriek.nl

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed