Expositie “Reflections” in Museum Romeinse Katakomben

Terug Google Maps

Een expositie die je met andere ogen naar het verleden laat kijken.

Hoe wordt ‘de geschiedenis’ door de eeuwen heen uitgebeeld, en hoe is dit van invloed op jouw persoonlijke visie? Tijdens deze tentoonstelling brengen we verschillende gezichtspunten in beeld. Een spannende combinatie van beeld, geluid en interactie, en tegelijkertijd een boeiende reis door de tijd.

Bijzonder onderdeel van de expositie is een serie brieven, die de geschiedenis op strikt persoonlijke wijze belichten.
We hebben een select gezelschap van schrijvers, wetenschappers, dichters en journalisten uitgenodigd om een persoonlijke brief te schrijven aan iemand uit het Romeinse verleden. Een bericht van mens tot mens, met ons hedendaagse leven als kader en vertrekpunt.

Onze prachtige ondergrondse fresco’s worden namelijk bevolkt door de meest uiteenlopende personages. Markante mensen uit de Romeinse geschiedenis, inspirerende mythologische en bijbelse figuren, maar ook mensen die vertegenwoordigers zijn van het dagelijkse leven in de 3e en 4e eeuw.

De schrijvers hebben een lijst ontvangen van al deze personages, en zij hebben vervolgens een ‘gesprekspartner’ uitgekozen. De brieven worden gepresenteerd op grote panelen in een van onze mooie ondergrondse expositieruimtes. Deelnemers: Wiel Kusters, Chantal van Dam, Maarten van den Berg, Anya Niewierra, Edwin Smet, Piet Snijder en Lex Bijlsma.

Daarnaast wordt via monumentale videoprojecties onze persoonlijke perceptie met betrekking tot de geschiedenis gevisualiseerd, in een prachtig ondergronds filmzaaltje. Aanvullend kun je een exclusief voor deze expositie ontwikkelende themarondleiding boeken, waarbij onze beeldvorming door de eeuwen heen centraal staat.

Deze bijzondere expositie is ontstaan in samenwerking met het Clemens Sels Museum in Neuss (D). Wij bieden daarom vanaf 20 april een combinatie-ticket aan, zodat je beide musea tegen gereduceerd tarief kunt bezoeken.

Als je vragen hebt, stuur dan een mail naar info@katakomben.nl. Ons team helpt je met plezier verder.​

Tip: tijdens deze expositie zal ook de prachtige sculptuur ‘Pastor Bonus’ weer voor het eerst sinds vele jaren getoond worden aan het publiek. Het beeld, behorend bij de Domitilla Catacombe, werd in de jaren 60 ontvreemd uit het museum. Het is onlangs dankzij een tussenpersoon teruggegeven aan het museum.

Openingstijden
iedere dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 16.00 uur
De expositie is doorlopend te bezoeken.

Toegangsprijzen
Kinderen tot 12 jaar (zonder rondleiding): gratis
Volwassenen (zonder rondleiding): €4,75 (dit ticket is ook geldig voor de andere lopende exposities)
Museumkaarhouders: gratis

Tip: De expositie is GRATIS  te bezoeken in combinatie met een rondleiding om 11.00u, 13.00u of 15.00u!

Bezoekadres en contactgegevens
Plenkertstraat 55, 6301 GL Valkenburg,
T. +31 (0)43 6012554, +31 (0)6 51167856 / info@katakomben.nl

Overige toegangsprijzen en bezoekersinformatie:
klik op: www.katakomben.nl

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Museum Romeinse Katakomben

Plenkertstraat 55
6301 GL Valkenburg aan de Geul

Tel.: +31 (0)43 6012554
E-mail.: info@katakomben.nl

www.katakomben.nl

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed