Expositie ‘Pierre’ in Cuypershuis Roermond

Terug Google Maps

Van 15 maart tot en met 29 april 2018 staat het persoonlijke leven van Pierre Cuypers centraal in de expositie ‘Pierre’, die dan te zien is in de projectruimte van het Cuypershuis. De expositie toont een selectie van werkstukken die gemaakt zijn door VMBO-leerlingen van het Connect College in Echt.

Om de leerlingen zich te laten verdiepen in wie Pierre Cuypers was, is gekozen om de persoon Cuypers centraal te stellen. Hoe zag hij er uit? Wat waren de kenmerken van hemzelf en van zijn werk? Wie was de kunstenaar achter de bouwwerken?

Tijdens het vak ‘Beeldend vormen’ werkten alle leerlingen aan diverse opdrachten die te maken hebben met de persoon Cuypers. In de expositie zijn onder andere diverse portretten, standbeelden van gips, vitrages met patronen erop gesjabloneerd en een “levensboom” met gebrandschilderd glaswerk te zien. Ook worden er attributen getoond die gemaakt zijn met de 3D pen, een techniek uit de moderne tijd.

Exposeren tijdens Atelier Cuypers
Deze expositie komt tot stand voor het project ‘Atelier Cuypers’. Het Cuypershuis organiseert, samen met het voortgezet onderwijs uit de regio Midden-Limburg, een educatieve samenwerking waarin leerlingen zelf als kunstenaars aan de slag gaan.

Uitgangspunt van het project is de collectie van het Cuypershuis. Naast objecten van Cuypers toont het museum ook hedendaagse interieurvormgeving. Voor de leerlingen is het project een unieke ervaring, omdat hun werk eenmalig getoond wordt aan het museumpubliek.

 

Cuypershuis, Pierre Cuypersstraat 1, 6041 XG Roermond, 0475 – 359 102 www.cuypershuis.nl

Geopend op dinsdag t/m zondag van 11 tot 16.30 uur.

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Cuypershuis

Pierre Cuypersstraat 1
6041 XG Roermond

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed