Expositie “Onversierd” bij Galerie Pictura Aijen

Google Maps
Share

Zondag 25 april begint een nieuwe expositie bij Galerie Pictura Aijen. De kunstenaar Robert Munning schildert vrouwen op een manier die de aandacht vestigt op de figuur en niet op irrelevante zaken zoals de knopen van hun blouses, gedrapeerde rokken of een exotische hoed. Meestal zijn ze naakt of gewoon gekleed. Pure essentie in een moment van grote stilte. Dit geeft Munnings schilderijen een bijna meditatief karakter.

Het pure menselijke lichaam kan tenslotte iets moois zijn om over na te denken. En als het punt van kunst in de eerste plaats is om ideeën uit te drukken over de aard van de mensheid en de rol van de mens in de wereld, dan zou het normaal zijn om te verwachten dat de onversierde menselijke vorm een ​​van de krachtigste van deze uitdrukkingsmiddelen is. En dat is ook zo.

Bij het bekijken van de keramische beelden, van het kunstenaarsechtpaar Els en Tom Bleijenberg, is het bijna onmogelijk om geen glimlach op het gezicht te krijgen.
Hun kijk op de ‘wereld’ verbeelden zij in hun vrolijk vormgegeven keramiek. Beiden houden van de natuur, maar hun dieren zul je er niet snel tegenkomen. Het vinden van de juiste gezichtsuitdrukking, pose en naderhand kleurstelling is altijd weer een uitdaging.

We zouden het fijn vinden als u zich van tevoren even meldt van uw komst.
U kunt de schilderijen en beelden al voorbeschouwen op onze website www.galeriepictura.nl

Meer informatie

Contactgegevens

Galerie Pictura

Aijenseweg 16b
5854 PT Aijen


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed