Expositie Jan de Rooy in kunstruimte 7tien49

Google Maps

Jan de Rooy
Expo: cutting the cord
Openstelling: zondagen 16-23-30 juni & 7 juli 2019

Van vrijdag 16 juni tot en met  tot en met zondag 7 juli exposeert Jan de Rooy van 14-17 uur in kunstruimte 7tien49 in Nuth.

De schilder Jan de Rooy zou zich het liefst afkeren van de ‘ismen’ in de kunst. Zijn relatie tot onderwerpen en het publiek is direct en wars van pretenties. In zijn werk probeert hij in een krachtige expressieve stijl de poëzie van zijn zijn vast te leggen.  Hij dwaalt door het niemandsland tussen figuratief en abstract op zoek naar vrijheid. Een zoektocht die als een rode draad door zijn werk en leven loopt.

Zijn schilderijen prikkelen de individuele verbeeldingskracht van de waarnemer.            Ze zijn meerduidig te lezen. Jan legt dan wel, al schilderend, zijn innerlijk bloot maar beseft terdege dat het uiteindelijk de beschouwer is die het werk met zijn eigen   fantasie afmaakt.

Acryl is zijn medium, het sneldrogende materiaal dwingt hem om intuïtief te werken, wat niet wil zeggen dat zijn schilderijen snel ontstaan. Het klinkt als een antagonisme maar de door hem gekozen materie dwingt hem om door te gaan op het ingeslagen   pad. Het leidt tot overpeinzing van krachtige emoties als ontroering, hartstocht, boosheid of mededogen die hij vast wil leggen. Er kunnen maanden overheen gaan voordat het werk voltooid is en het doek zichzelf prijsgeeft, niet alleen tot  verwondering van de beschouwer maar ook tot verwondering van de kunstenaar zelf, die er telkens weer andere kanten van zijn eigen ik in ontdekt.

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Kunstruimte 7tien49


Nuth

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed