Expositie “Brita’s Choices” Paul Wieggers bij Galerie Pictura

Terug Google Maps

Dinsdag 3 juli start om 14.00 uur de expositie “Brita’s Choices”.

Paul Wieggers heeft zijn sporen reeds verdiend in de kunstwereld van het realisme. Hij heeft met gerenommeerde galeries geëxposeerd op grote kunstbeurzen zoals de PAN en First Art Fair in Amsterdam en de Art Breda.

Het avontuur van de realiteit begint, waar wat als bekend wordt verondersteld als nieuw wordt waargenomen en het alledaagse opnieuw wordt ontdekt en geïnterpreteerd. Realisme is een richting in de schilderkunst die door technisch meesterschap, accuratesse en gezichtsbedrog de beschouwer in verbazing en tot bewondering brengt. Maar realisme is veel meer dan een afspiegeling van de werkelijkheid. In onze huidige maatschappij worden we overspoeld door video’s, foto’s, reclame, smartphones, grootbeeldschermen en natuurlijk de sociale media. In deze tentoonstelling laten we schilderijen zien van Brita Seifert en Paul Wieggers die het “Hedendaags Realisme” tot leven brengen wat alleen door middel van schilderen en tekenen mogelijk is.

Paul Wieggers schildert landschappen met prachtige lichtinvallen en behoort hiermee bij de top van Nederland, elk grassprietje, de schilferige stukjes boombast, donzige wolkenpartijen: alles heeft een specifieke plaats en functie binnen het schilderij. De kunstenaar laat zijn palet dicteren door de natuur. Zijn interpretatie van de werkelijkheid. Compositie is daarbij erg belangrijk. Vaak wordt deze bepaald door de plaatsing van de horizon, die Wieggers erg hoog of juist bijzonder laag zet. Mensen komen nooit in zijn landschappen voor.

De tekeningen van Brita Seifert in pastel en kleurpotlood op papier of canvas zijn van een fluweelzachte uitstraling en zij tekent pure schoonheid. Zij glaceert met haar vele verschillende kleurpotloden en komt hierdoor tot een fabelachtige stofuitdrukking. Brita heeft een fantastische techniek, materiaal beheersing en een uitstekende kennis van de anatomie. Zij wordt geïnspireerd door het heden en verleden, door haar levenservaringen en opvattingen, door de muziek en reizen. Veel van deze indrukken probeert zij dan te vertalen in haar tekeningen. Haar kunst gaat ook over verlangen, het verlangen iedereen te laten zien dat elk verhaal getransformeerd kan worden naar iets moois en waarvan de toeschouwer kan genieten. Soms ook naar diepere gedachten, surrealistisch of zelfs macaber. Een opsomming van haar leven, dat is waar zij haar inspiratie vandaan haalt. Elk klein moment is uniek en kostbaar. Tijdens het tekenen is zij gefixeerd op wat ze ziet, voelt en ervaart. De vluchtige momenten van het leven om haar heen die uitgroeien tot een beweging van expressie van symbolische en poëtische concepten. Het werk is niet puur emotioneel of puur naturalistisch, maar een balans van beide: gevoel en realiteit. Het is meer dan het zien van een afbeelding, zij zou graag willen dat je het kunt voelen

Te zien t/m 1 september op dinsdag t/m zaterdag 14.00 – 17.00 uur.

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Galerie Pictura

Aijenseweg 16b
5854 PT Aijen

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed