Exclusief concert John Fillmore Quartet

Google Maps

Vrijdag 21 juni
Locatie:  Magisch Theatertje, Molenweg 4, Maastricht (wijk Amby)
Aanvang 21 u.  Zaal en foyer open: 20 u .   Entree: € 16 / 13,50 (via reservering)
Reserveren: info@ap-artevents.nl (ovv naam, telnr + aantal gewenste kaarten)

De zomer begint dit jaar in het Magisch Theatertje met een daar bij passende flamenco night. Ap Art Events presenteert het John Filmore Quartet, feat. zanger Falu de Cadiz (Spanje)

Dit internationaal gezelschap speelt een opzwepende mix van pure, moderne flamenco en jazz. Zo is er een prominente rol voor zang, palmas en gitaar weggelegd, maar wordt er eveneens gebruik gemaakt van instrumenten als de fretloze basgitaar, de cajon en sopraan saxofoon. De muzikanten dagen elkaar continu uit om het beste uit zichzelf te halen. De flamenco is evenals de jazz een microbe, die soms op de meest onwaarschijnlijke plaatsen tevoorschijn komt en die de meest uiteenlopende mensen blijvend in zijn greep houdt.

Dit John Fillmore Quartet gaat vol intensiteit en overgave aan het werk maar blijft heel introvert, met gebalde kracht, goed luisterend naar elkaar en altijd in dienst van het collectief. Iedereen is flexibel in zijn rol. Alle musici doen naast hun hoofdinstrument aan palmas, het ritmische handgeklap, waarin gecompliceerde patronen zijn vewerkt die de basis geven voor de solisten om te excelleren in ritmes die vanuit de traditie zijn gedefinieerd.  De zware, vrije sequirias – de flamencoblues – die een podium biedt aan de gitarist en de zanger in een vrije rol vormen het kernstuk van dit Quartet.

De zanger heeft in de sequiria de ruimte om te improviseren of te grasduinen in bestaande flamencopoëzie en in een vrije vorm zijn diepste gevoelens te uiten, ondersteund door een gitarist die alle registers van zijn kunnen kan opentrekken. Een hondsmoeilijke vorm, die de hoogste eisen stelt aan de integriteit en het doorleefde kunnen van de solist en die als proefsteen wordt beschouwd door de echte flamenco aficionados (liefhebbers).

Bezetting: John Fillmore (UK / gitaar & composities), Ron van Holland (NL/cajon), Franklin Heilijgers (NL/fretloze bas), Falu de Cadiz (zang/Spanje) en Paul Weiling (D/saxofoon).

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Magisch Theatertje

Molenweg 4
Maastricht

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed