Essential Festival 2019

Google Maps

De grootste artiesten uit de pop-, dance- en urban scene strijken op 7 september 2019 neer op recreatiepark Oost-Maarland. De magische wereld van Essential Festival is te vinden tussen de prachtige bossen, weilanden en meren van Oost-Maarland in Maastricht. Oost-Maarland ligt 28km van Heerlen, 35km van Hasselt en 40km van Aachen. Er worden zo’n 15.000 bezoekers verwacht.

“Er komt één grote mainstage met headliners uit de pop, urban en dance. Voorzien van VIP deck mét reuzenrad. Er komt voor ieder genre apart een eigen podium, voorzien van de beste internationale en lokale hostingpartijen. De underground techno stage komt in het bos, de mainstage met headliners op het grasveld en bij de hardstyle stage zie je op de achtergrond de ENCI als decor. Verderop kun je relaxen en pootje baden. De line-up? Die zal van het niveau Kingsland zijn, maar dan breder qua muziekstijlen en maken we binnenkort met enorm veel enthousiasme bekend.” zegt Kenny Mordang (mede-eigenaar).

Weekend vakantiebeleving
Essential Festival wil doorgroeien naar een weekend vakantiebeleving met 20.000 bezoekers per dag. Daarbij komen genres voor breed uiteenlopende doelgroepen van jong tot oud centraal te staan. Van pop en dance tot urban. Fun, family & friends zijn de nieuwe centrale waarden van het vernieuwde concept.

“We zijn zeer verheugd om deze samenwerking aan te gaan en geloven enorm in de potentie van Essential Festival. We willen dan ook dat Essential Festival binnen drie jaar uitgroeit tot het grootste festival in Limburg in deze genres” aldus Philippe Hes (mede-eigenaar).

De organisatie
Essential Festival zal in de toekomst georganiseerd worden door “We Are Entertainment.” Het nieuwe bedrijf van Essential, 4PM Entertainment en E&A Events.

Alex Hes (eigenaar E&A Events): “Wij zijn blij met de samenwerking en kijken uit naar een vruchtbare groei richting een weekender in 2021. Daarnaast geloven wij sterk in de combinatie van deze drie partijen.”

Kaartverkoop: pre-registreren gestart
Het is al mogelijk om te pre-registreren voor het evenement, daardoor kunnen bezoekers als allereerste exclusieve toegang krijgen tot de verkoop én een speciale korting ontvangen. Pre-registreren kan via www.essentialfestival.nl/tickets/pre-register

Meer informatie m.b.t. line-up en ticketverkoop volgen snel via www.essentialfestival.nl

Foto: Maurice Vinken

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Recreatiepark Oost-Maarland


Maastricht

www.essentialfestival.nl

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed