Elfia Arcen

Terug Google Maps

Kasteeltuinen Arcen is het weekend van zaterdag 22 en zondag 23 september weer het stralende middelpunt van Elfia. Met talrijke acts en duizenden gekostumeerde bezoekers is Elfia het grootste fantasie festival van Europa. Tien jaar geleden vond het festival voor de eerste keer plaats in Arcen.

Bijna een kwart miljoen bezoekers bezochten de Arcense editie van Elfia in de afgelopen tien jaar.

Tien jaar, waarin deelnemers en bezoekers hun fantasie de vrije loop lieten en elkaar verrasten met originele elfenpakken, prachtige historische kostuums of duistere, spannende outfits. Bij de traditionele kostuumparade strijden de mooiste en bijzonderste verschijningen al jaren om een prijs in verschillende categorieën als Best Cosplay, Best Original Design, Best Performance of Best Craftmanship. Zelf verkleed of niet; iedere bezoeker geniet van een bezoek aan de magische wereld die Elfia heet.

Dit jaar is Kasteeltuinen Arcen voor de 10e keer het magische decor van het fantasie festival. Het officiële thema van dit jaar is ‘’Dragons & Druids’’ en bezoekers staat een goedgevuld programma te wachten met alleen maar mooie hoogtepunten ter ere van de 10e verjaardag van de Arcense editie. Naast de traditionele kostuumparade mogen de unieke Elfia Draconis Lasershow en een spectaculaire vuurshow op de zaterdagavond niet gemist worden.

Muzikale noten worden verzorgd door o.a. Harmony Glen, het Finse Greenrose Faire, het gezellige Drowsy Maggie en de fantastische tonen van The Trouble Notes. Naast muziek staat er ook waanzinnig entertainment op het programma. Flints Buccaneers neemt je mee naar de 18e eeuw waar de Britse buccaneers het opnemen tegen de piraten, de Umbrella Corp neemt het op tegen de zombies en Jannes de Goochelaar neemt je mee terug naar de Middeleeuwen met zijn goochelkunsten. Wil je liever bezig zijn dan kun je heerlijk rondstruinen over de grote fantasy markt, (kruis)boogschieten, meedoen met de bezem-rodeo als een echte zwerkballer of je eigen kartonnen kostuum maken en meedoen met het Boxwars gevecht.

Elfia is op zaterdag 22 september te bezoeken van 10:00 tot 22:00 uur en op zondag 23 september van 10:00 tot 19:00 uur. Verdere informatie, het volledige programma en tickets kunt u vinden op www.elfia.com. Voorverkooptickets, seizoenskaarten of vouchers van Kasteeltuinen Arcen zijn tijdens Elfia niet geldig.

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Kasteeltuinen Arcen

Lingsforterweg 26
5944 BE Arcen

Tel.: 077-4736010
E-mail.: info@kasteeltuinen.nl

www.kasteeltuinen.nl

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed