Eifel

Google Maps
Share

eifel 2De Eifel in Duitsland is ideaal voor een dagtrip of een korte vakantie. Het is dichtbij Zuid-Limburg, er is groen, er zijn veel toeristische voorzieningen, de meeste steden zijn niet overspoeld door toeristen, er is cultuur en je kan genieten van een rood wijntje in de Ahrvallei.

Steden zoals Monschau, Altenahr en Bad Münstereifel klinken je wellicht bekend in de oren. Dit zijn dan ook de grote toeristische trekpleisters. Maar er is meer in de Eifel. Hellenthal is een groot wildpark met roofvogels, gelegen in de bossen en vrij rustig. Een attractie voor jong en oud is de ‘Erlebniswelt am Nürburgring’, een combinatie van automuseum, interactieve tentoonstellingen en simulatoren die je nergens elders vindt.

Wist je dat de Eifel vroeger vulkanen had? De restanten zijn nog duidelijk te zien in de Vulkaneifel met steden als Daun en Gerolstein. Deze laatste doet je waarschijnlijk denken aan dat bruisende bronwater? Ook Appolinaris is van de Eifel en dat zijn niet de enige bronnen. Bad Münstereifel is het kuuroord bij uitstek met vijf geneeskrachtige bronnen.

En natuurlijk is de groene Eifel ideaal voor wandelaar en fietser. De zachte hellingen maken het je niet al te moeilijk maar bezorgen je wel ongelooflijke panorama’s.

icon-car.pngKML-LogoFullscreen-LogoGeoJSON-LogoGeoRSS-Logo
Eifel

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Eifel 50.597390, 6.425929 Meer info...

 

Meer informatie

Contactgegevens

EifelVisit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed