ECI biedt plek aan lokale makers: Pak je podium!

Google Maps
Share

Corona heeft er behoorlijk ingehakt. Theaters zijn dicht, talenten zitten thuis, er is geen podium waar zij hun kunsten kunnen tonen. Het culturele landschap ligt plat. De ECI cultuurfabriek wil samen met makers uit Roermond krachten bundelen om makers een podium te bieden zodat ze nieuw programma kunnen ontwikkelen en hun talent kunnen tonen aan regionaal publiek. Dit onder de naam: Pak je podium!

In de periode tot en met december 2021 biedt de ECI cultuurfabriek ruimte aan lokale makers. Naast het gebruik van alle faciliteiten die de ECI cultuurfabriek te bieden heeft (techniek repetitieruimte, netwerk, PR, inhoudelijke ondersteuning etc.) stelt de ECI per maker een budget van € 2500,- beschikbaar om een ‘cultureel product te ontwikkelen’. Ook kan de ECI verder ondersteunen in het zoeken van extra aanvullend subsidie bijv. via het Cultuur Innovatiefonds Limburg.

De maker (muziek, dans, taal, theater, film) ontwikkelt een concreet product (voorstelling, concert, film, publicatie, presentatie) en zal dit in 2021 (online dan wel offline) presenteren in de ECI cultuurfabriek.

Het traject is bedoeld voor professionele, onafhankelijke makers die hun weg hebben gevonden in de Limburgse culturele sector en voor de aanstormende talenten die net dat laatste zetje nodig hebben om hun product aan het publiek te tonen. De makers komen uit Roermond of omgeving en zijn 21 jaar of ouder.

De maker/het talent kan vanaf 1 maart t/m 1 april zich aanmelden bij de ECI cultuurfabriek. De makers van de geselecteerde plannen worden daarna uitgenodigd voor een gesprek bij de ECI cultuurfabriek waarna ECI een definitieve keuze gaat maken uit 10 plannen. Met deze makers gaat de ECI samen aan de slag!

Voor meer informatie kijk je op www.ecicultuurfabriek.nl of bel je met 0475 – 31 71 71.

Meer informatie

Contactgegevens

ECI cultuurfabriek

ECI 13
Roermond


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed