Drieluik over fossielen bij IVN Kerkrade

Google Maps

IVN Kerkrade verzorgt dit najaar een drieluik over fossielen. Oktober is de maand van de geschiedenis en hoewel het daarbij meestal gaat over de menselijke geschiedenis, heeft IVN ervoor gekozen om in te gaan op de geologische geschiedenis. Dat doen de IVN-gidsen Mai Arets en Corrie Meijer tijdens een drietal activiteiten. Op dinsdag 1 oktober vertellen Mai en Corrie over fossielen. Deze lezing start om 20.00 uur in het IVN home, Kaffebergsweg 2a te Kerkrade.

Miljoenen jaren geleden leefden er ook al vele soorten haaien, zee-egels, schelpdieren en dinosaurussen. De fossiele sporen van deze dieren zijn in Limburg nog te vinden in de diverse groeves zoals de ENCI-groeve, groeve het Rooth en de diverse steenbergen. Maar ook op andere plekken zoals aan de Portugese kust en in Frankrijk zijn fossielen te vinden. Tijdens de lezing gaan Mai en Corrie in op hoe zij haaientanden en zee-egels zoeken en welke soorten en tijdperken hierbij horen.

Deze lezing wordt in de herfstvakantie, namelijk woensdagmiddag 16 oktober van 14.00-16.00 uur, nogmaals aangeboden, maar dan speciaal voor (groot) ouders en kinderen. Het vinden van een haaientand is zeker voor kinderen een belevenis en spreekt altijd tot de verbeelding. Tijdens deze middag worden diverse fossielen als haaientanden, zee-egels en ammonieten getoond en uitleg erover gegeven. Daarna kunnen de kinderen zelf haaientanden uitzeven uit een bak met zand/gruis.

Op zondag 17 november wordt er dan daadwerkelijk ook naar fossielen gezocht op een steenberg in het Wormdal. Vertrek hiervoor is om 13.00 uur vanaf het Vincent van Goghplein te Haanrade.  Aanmelden voor al deze activiteiten via ivn.kerkrade@gmail.com.

Share
Meer informatie

Contactgegevens

IVN home

Kaffebergsweg 2a
Kerkrade

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed