Disney Loves Jazz in Auberge de Rousch

Google Maps

De liedjes uit de animatiefilms van Disney zijn inmiddels echte standards. Wereldwijd groeiden hele generaties op met deze nummers – ze maken deel uit van een collectief geheugen waarin de dierbaarste jeugdherinneringen huizen. Zondag 15 december (16:00 uur) blaast BigBand Heerlen en Geralt van Gemert met het concert ‘Disney Loves Jazz’ de tekenfilmklassiekers nieuw leven in.

Disney hield van jazz, dat blijkt duidelijk uit de vele swingnummers in diens films. Maar de gevoelens waren ook wederzijds. De jazz ontfermde zich net zo hartelijk over de liedjes van Disney, ook over die welke niet als pure jazz van de schrijftafel waren gekomen. Kijk naar de klassieker When You Wish Upon a Star, het mierzoete liedje van de tekenfilm Pinocchio. Het nummer werd pas echt een hit dankzij uitvoeringen van Louis Armstrong, het Dave Brubeck Quartet en het orkest van Glenn Miller. En zelfs de moderne jazz ging ermee aan de haal, van Sun Ra tot Keith Jarrett en Wynton Marsalis. Het nummer werd een van de geliefdste jazz-standards uit de Disney-catalogus.

Waarom de Disneysongs het zo goed doen valt te verklaren! Iedereen heeft mooie herinneringen aan de filmscènes waarbij die liedjes voor het eerst werden gehoord. Of ziet die sniffende kleuter weer naast zich op de bank bij het ontroerende You’ll Be in my Heart uit Tarzan (1999). De Disneyliedjes grijpen nu eenmaal zonder omwegen in het gevoelsleven. En daarom houdt iedereen van Disney.

Op 15 december vanaf 16:00 uur brengt de BigBand Heerlen en zanger Geralt van Gemert in Auberge de Rousch (Heerlen) een uitgebreide hommage aan de muziek van Disney. Kippenvel voor u, kippenvel voor uw (klein)kinderen!!

Het concert is een co-productie van BigBand Heerlen en de Jazzclub Zuid Limburg.

Disney Loves Jazz
Zondag 15 december 16:00 uur
Auberge de Rousch, Kloosterkensweg 17, 6419 PJ Heerlen
Entree: € 6,50 aan de kassa, in de voorverkoop € 5,- https://jazzclubzuidlimburg.nl/ticketshop

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Auberge de Rousch

Kloosterkensweg 17
6419 PJ Heerlen

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed