Delfts blauw tussen de heiligen

Google Maps
Share

Delfts blauwIn Museum Vaals is werk te zien van de bekende Amsterdamse kunstenaar Hugo Kaagman.

Hugo Kaagman alias de Stencil King heeft als pionier de sjabloon graffiti verder ontwikkeld. Spuiten door met de hand uitgesneden spuitmallen. Met zijn collagestijl en gebruik van decoratieve patronen weet hij continu nieuwe verbanden te leggen en zienswijzen te ontwikkelen. Van zebra strepen tot Delfts blauw, de traditie moderniseren voor de toekomst is zijn uitgangspunt. Vanaf de jaren ’70 tot heden, heeft hij een groot Delfts blauw oeuvre ontwikkeld variërend van schilderijen, keramiek en kleding tot muren, tunnels, torens, bussen, boten, treinen en vliegtuigen. Een Christusbeeld ontbrak nog aan voornoemde opsomming.

Van Museum Vaals heeft hij de gelegenheid gekregen om een groot Christusbeeld met sokkel met een totale hoogte van vier en een halve meter in het park van Museum Vaals indrukwekkend te moderniseren. Het resultaat is een gigantische blikvanger bij de entree van het museum, dat de mensen doet stoppen en fotograferen.

De schilderijen met een moderne visie op het Christendom van Hugo Kaagman in de voormalige kloosterkapel in Vaals gecombineerd met de vele oude neogotische kerk- en kloosterbeelden roepen een bijzondere sfeer op.

Kaagman’s werk is een mengeling van het Westerse, het niet-Westerse, het burgerlijke, het ambachtelijke en het moderne, avant-gardistische, spottend en kritisch en tegelijkertijd met respect voor het artistieke aspect van het ambachtelijke werk. Voor Kaagman is kunst een geloof. Inspiratie komt van boven.

De tentoonstelling duurt in ieder geval tot en met 31 december 2014 en met het te verwachten succes zal deze verlengd worden.

Zie ook: www.darkrye.com/content/stencil-king-amsterdam

Meer informatie

Contactgegevens

Museum Vaals

Eschberg 7
6291 NK Vaals

E-mail.: info@museumvaals.nl

www.museumvaals.nl


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed