De Toverfluit is magisch muziektheatersprookje

Google Maps

De Toverfluit
De Toneelmakerij & Silbersee / vanaf 7 jaar
Zaterdag 14 december
Theater aan het Vrijhof Maastricht
Papyruszaal
19.30 – 20.45
Tickets € 17,50
Kinderen €15
Familie en Jeugd

De Toverfluit is de bekendste opera ter wereld. De beroemde aria van de Koningin van de Nacht kent immers iedereen, zelfs als je nog nooit een opera hebt gezien of gehoord. Mozart schreef zijn opera over prins Tamino, die met behulp van een toverfluit prinses Pamina moet redden, in 1791. Silbersee en De Toneelmakerij tillen het meesterwerk naar het nu. Naar een mythisch sprookje over kinderen met een missie. Naar spannend muziektheater voor de hele familie ook!

Een intergalactische strijd
Deze Toverfluit speelt zich af tegen de achtergrond van een intergalactische strijd tussen de Nacht en de Zon. Pamina, een heel gewoon meisje en bewoner van planeet aarde, hoort haar ouders ruziën als ze ‘s avonds in bed ligt. Toch valt ze in slaap en in haar dromen van sterrenstof ontmoet ze Tamino, een heel gewone astronaut uit de toekomst. Ondanks de lichtjaren afstand herkennen ze veel in elkaar. Maar in haar dromen heersen ook duistere nachten: Zon en Nacht voeren een intergalactische strijd over licht en donker. Wie zijn deze Zon en Nacht? En wat hebben zij met Pamina te maken?

Mozart to the Moon and Back
Muziektheatergezelschap Silbersee en De Toneelmakerij bundelen de krachten voor een volstrekt eigentijdse versie van dit meesterwerk van Mozart. Klassieke muziek, rap, dans en theater vloeien samen tot magisch muziektheater voor de hele familie. Mozart to the Moon and Back, zeg maar.

Persstemmen
“De Toverfluit is een ruimtereis waarbij je je geen seconde verveelt.”– Trouw ★★★★
“Een indrukwekkend en humoristisch spel vol van bekende en nieuwe melodieën.” – Het Parool
“Een spectaculaire versie van De Toverfluit voor jongeren, die aangenaam onorthodox is en alle onheilige huisjes van deze opera genadeloos attaqueert.”– Theaterkrant
“Stuk voor stuk ijzersterke zang- én acteerprestaties van de hele cast.” – Scenes.

Tickets en meer info: www.theateraanhetvrijthof.nl

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Theater aan het Vrijhof

Vrijthof
Maastricht

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed