DE MAASDUINEN, ruggengraat van Noord Limburg

Google Maps
Share

Door corona meer dan een jaar vertraagd organiseert het Franz Pfanner Huis op Park Klein Vink in Arcen, in het kader van haar 20-jarig jubileum, weer een thema-expositie gewijd aan de regio. Na eerdere in de afgelopen 20 jaar zelf ontworpen exposities met thema’s zoals Fossa Eugeniana, Legenden en Volksgebruiken en het Overkwartier van Gelre vindt van 29 augustus t/m 17 oktober aanstaande de expositie “DE MAASDUINEN, ruggengraat van Noord Limburg” plaats.

Het gebied dat genoemd wordt de Maasduinen, reikt van Mook tot Venlo. De naam heeft het gekregen door de in het landschap gelegen, langste rivierduinengordel van Nederland die is ontstaan door een samenspel van water, wind en de mens.

De expositie vertelt met behulp van beeldmateriaal, vondsten en voorwerpen in tien thema’s over het landschap en zijn bewoners. Over de dorpen en gehuchten, zijn kastelen, wie er de scepter hebben gezwaaid, de natuur en het Nationaal Park. Over de wording van het gebied van toen tot nu, waar landbouw en veeteelt door de eeuwen heen de hoofdmoot van bestaan zijn geweest. Hoe de eerste industrie op gang kwam en waar door de natuur en dat landschap toerisme en recreatie groeiden tot een belangrijk deel van het fundament onder de economie en maatschappij.

De tentoonstelling is geopend op zaterdag-, zondag- en woensdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Entree vrij, giften zijn welkom. Groepsbezoek is buiten de openingstijden mogelijk op afspraak.

Voor meer info zie www.franzpfannerhuis.nl

Meer informatie

Contactgegevens

Franz Pfanner Huis


Arcen


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed