DE LITERAIRE MATINEE: PRESENTATIE DICK GEBUYS

Google Maps

Locatie: Theater Landgraaf
Datum : Zondag 15 maart 2020
Aanvang : 13.30 uur
Zaal open: 12.45 uur
Entree : € 25,00 (inclusief koffie/thee, zoete en hartige lekkernijen)

De jaarlijkse Literaire Matinee staat steeds in het teken van de nationale boekenweek.

Het is inmiddels voor de 33e keer dat u kunt genieten van dit literair evenement. Ook deze keer heeft de werkgroep literatuur weer enkele interessante auteurs met naam weten te contracteren, die een aansprekende plaats op de nationale literaire lijst innemen en hoge ogen gooien. Deze keer zult u onder andere Murat Isik en Jan van Aken voor het voetlicht zien verschijnen. Bij het ter perse gaan van deze brochure was de 3e schrijver nog niet bekend. Houd hiervoor onze website in de gaten.

Murat Isik (1977) is een Nederlandse schrijver en jurist van Zaza-Turkse afkomst. Hij debuteerde in 2012 met de roman Verloren grond, die tot op heden tien drukken beleefde. Hij ontving er de Bronzen Uil Publieksprijs mee en werd genomineerd voor de Academica Literatuurprijs. Verloren grond werd vertaald in het Duits, Zweeds en Turks. In 2017 verscheen zijn nieuwe roman Wees onzichtbaar. Hij won hiermee de prestigieuze Libris Literatuur Prijs 2018.

Jan van Aken (Herwen-en-Aerdt, 9 augustus 1961) is een Nederlandse schrijver, die in de cultuursector en de automatisering werkte. Momenteel is hij docent aan de Schrijvers-vakschool in Amsterdam.

Bekende werken van Jan van Aken zijn: “Het oog van de basilisk “(2000), “De valse dageraad “ (2001), “De dwaas van Palmyra” (2003), “Het fluwelen labyrint” (2005), “Koning voor een dag” (2008), “De Afvallige”(2013), “De Ommegang” (2018).

Locatie: Theater Landgraaf, Kerkberg 4, 6374 ES Landgraaf

Wiel Kusters (1 juni 1947) is geboren en getogen in het Limburg van de steenkoolmijnen. Sinds 1965 publiceert hij gedichten die vaak betrekking hebben op de duistere wereld van de mijnwerker: de wereld van zijn vader en grootvader. In 1985 promoveerde Kusters op De killer, een proefschrift over de poëzie en de poëtica van Gerrit Kouwenaar. In 1989 werd hij buitengewoon hoogleraar aan de Rijksuniversiteit van Limburg en vanaf 1992 gewoon hoogleraar. In zijn literaire werk heeft hij zich sinds 1975 diepgaand (maar niet uitsluitend) beziggehouden met leven en werk van de Limburgse mijnwerkers en hun gezinnen. Enkele titels: Een oor aan de grond (1978), Het mijnmuseum (1981), Een bezoek aan de leermijn (1984), Zegelboom (1998), Versteende wouden.

Voor zijn literaire werk en voor zijn rol als stimulator van het letterkundig leven in Limburg ontving hij in 1990 de Sphinx Cultuurprijs. In 2007 werd hem de Eremedaille der Provincie Limburg toegekend ‘in verband met zijn veelzijdige en belangrijke literaire verdiensten op literair gebied en voor de cultuurhistorie in Limburg’. In 2010 werd hij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Onlangs schreef Wiel Kusters In een kleine twee maanden de bundel  ‘In Opdracht’. In 48 kwatrijnen – vierregelige gedichten – staat het gemis van dierbaren centraal. „Het schrijven ervan bezorgde me groot geluk.” Afgelopen jaar maakte hij ook nog zijn debuut als dichter in Italië.

Locatie: Theater Landgraaf, Kerkberg 4, 6374 ES Landgraaf

Website: www.theaterlandgraaf.nl
Reserveren@theaterlandgraaf.nl

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Theater Landgraaf

Kerkberg 4
Landgraaf

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed