de KERS® 2018

Terug Google Maps

15de Euregionale kersenhappening
zondag 8 juli van 10.00 tot 17.00 uur
gratis entree
Landcommanderij Alden Biesen, Kasteelstraat 6, 3740 Bilzen

In 2018 organiseert de Nationale Boomgaardenstichting haar 15de Euregionale kersenhappening met een grote centrale expo van meer dan 250 oude en moderne kersenvariëteiten uit de gehele Euregio. Dat wordt gegarandeerd ‘kijken en vergelijken’.

Alles over kersen leer je op de vele voorziene nevenactiviteiten zoals de kersenproef- en verkoopstand, de stand kersenverwerking, de bijen-infostand, de NBSW-infostand aangaande snoei, aanplant, plantenziekten en boombescherming, gegidste wandelingen doorheen de historische Hertenberg kersenhoogstamboomgaard van Alden Biesen met demonstraties van plukkorven en lange ladders, enz.

Maak er kennis met onze ambachtelijke stroopvariëteiten, bereid van fruit uit de eigen NBS-hoogstamboomgaarden en zonder enige toevoeging.

Demonstratie van ‘de Sapmobiel’ met de mogelijkheid tot aankoop van puur natuurlijk appelsap en mengsappen.

Wedstrijden met o.a. de wedstrijd ‘de lekkerste kers’.

Verpozen kan je op onze gezellige verbruiksterrasjes te midden van de kersenpannenkoekenstand en de standen van kersengebak, kersenbier en kersenijs.

Elk jaar pakken we uit met verrassende nieuwigheden…, niet zelden zijn deze culinair. Denk maar terug aan onze cherry pops en kerseloos.

Maak gratis ritjes met onze kersenboemel doorheen het grote kasteeldomein van Alden Biesen. Elk jaar wederom een groot succes.

Onze kinderanimatie ontfermt zich over de allerkleinsten.

Alles over de NBS en haar werking komt u te weten aan de algemene infostand, uitgebreid met pomologische boekwerken en materialen (snoeimessen, snoeizagen, entmessen, slijpstenen, wondverzorgingsproducten …).

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Landcommanderij Alden Biesen

Kasteelstraat 6
Bilzen

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed